Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Αποκαλύψεις-"φωτιά" Λαφαζάνη: "Το 2015 υπήρχε συμφωνία με τη Ρωσία για χρηματοδότηση

Αποκαλύψεις-"φωτιά" Λαφαζάνη: "Το 2015 υπήρχε συμφωνία με τη Ρωσία για χρηματοδότηση - Θα παίρναμε πετρέλαιο από τον Μαδούρο!"

    Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 09:43
    Αποκαλύψεις-"φωτιά" Λαφαζάνη: "Το 2015 υπήρχε συμφωνία με τη Ρωσία για χρηματοδότηση - Θα παίρναμε πετρέλαιο από τον Μαδούρο!"

    Τι πραγματικά συνέβη τις κρίσιμες για τη χώρα μέρες του 2015;

    Μετά τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο επίσης πρώην Υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένας από τους "ηγέτες" της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, προβαίνει σε αποκαλύψεις οι οποίες θα συζητηθούν το ερχόμενο διάστημα.
    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, «ΒΗΜΑ FM 99,5» , το πρώην κυβερνητικό στέλεχος που αποχώρησε από την κυβέρνηση πριν τις δεύτερες εκλογές του 2015, αποκάλυψε πως εκείνες τις κρίσιμες στιγμές που η "πρώτη φορά αριστερά" είχε αποφασίσει την ρήξη με τους δανειστές, η Ελλάδα είχε ένα "αποκούμπι".
    Επρόκειτο για τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ένα σενάριο το οποίο ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή είχε διαψεύσει. Ωστόσο ο κ.Λαφαζάνης αποκαλύπτει εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα και μάλιστα με λεπτομέρειες.
    Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: 
    "Στη Ρωσία είχα πάει εγώ και είχα ζητήσει και χρηματοδοτική στήριξη και την είχα επιτύχει, μέσω του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο που θα κατασκευάζαμε και θα περνούσε από την Ελλάδα. Ο αγωγός για τον οποίον έγινε η συμφωνία, αν εφαρμοζόταν θα άλλαζε πολλά δεδομένα και οικονομικά για την Ελλάδα και δεδομένα εξωτερικής πολιτικής, θα απέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη για τη χώρα.
    Θα εδίδετο η προκαταβολή μερικών δισεκατομμυρίων, αλλά μεσολάβησε η υπογραφή του μνημονίου, η απομάκρυνση μου από το υπουργείο και η Ελλάδα επανήλθε στη λογική του ευρω- ατλαντικού οικοπέδου.
    Ο κ. Τσίπρας βεβαίως είχε συμφωνήσει για την προκαταβολή από τη Ρωσία. Ήταν δεδομένα όλα και γνωστά. Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε συμφωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα. Η Ρωσία δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο. Η Ρωσία θα κάνει συμφωνίες στη βάση αμοιβαίου οφέλους.
    Η βοήθεια θα ήταν κάποια δισεκατομμύρια, μια προκαταβολή που θα εδίδετο στη δημόσια εταιρεία που θα συμμετείχε στον αγωγό. Η προκαταβολή θα ήταν υποβοηθητική, θα ήταν μια μικρή ανάσα για την χώρα".
    Ο πρώην Υπουργός λέει πολλά ακόμη που "καίνε" την σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης.
    Αποκαλύπτει μεταξύ άλλων πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης από την στιγμή που πρωτοεκλέχθηκε, ήταν η ρήξη με τους δανειστές, η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή! 
    "Θα υπήρχε δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο. Είχε κατατεθεί ένα ειδικό σχέδιο, ότι θα μπορούσε να κοπεί με τον τρόπο που λειτουργούσε το νομισματοκοπείο. Υπήρχε η δυνατότητα για μια γέφυρα η οποία χρηματοδοτικά θα μπορούσε να στηριχθεί με τρόπους τους οποίους έχω καταθέσει. Η δέσμευση μας ήταν ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια. Η δέσμευση μας ήταν όχι πάση θυσία στο ευρώ. Εγώ από την αρχή ήμουν κατά του ευρώ. Θεωρούσα ως επιλογή ότι έπρεπε η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ". 

    Τα πετρέλαια από τη....Βενεζουέλα!
    Σε ένα άκρως επίκαιρο θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπασε τη σιωπή του αναφορικά και με το θέμα της λατινοαμερικάνικης χώρας, που στις μέρες μας βρίσκεται σε κατάσταση χάους λόγω του καθεστώτος Μαδούρο. 
    Από αυτό το καθεστώς η Ελλάδα -εφόσον έβγαινε από το ευρώ- θα στήριζε την ενεργειακή εξάρτησή της:
    "Το θεωρώ φυσιολογικό, αν βγει η χώρα από το ευρώ και θέλει μια βοήθεια και μια στήριξη, και η Βενεζουέλα είχε δυνατότητα να μας δίνει φθηνότερο πετρέλαιο, γιατί όχι. Εγώ το θεωρούσα και αυτονόητο, μια χώρα σαν τη Βενεζουέλα, που αισθανόταν κοντά στην προσπάθεια που γινόταν για μια αλλαγή στην Ελλάδα, αν είχε την δυνατότητα, γιατί να μη βοηθούσε; Και γιατί να μην απευθυνθείς στη Βενεζουέλα για βοήθεια;"
    ΠΗΓΗ EL.GR 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

    υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...