Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Νορβηγία: Πέθανε υγειονομικός που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

 

ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Ο θάνατος της υγειονομικού, ηλικίας κάτω των 50 ετών, δεν συνδέεται για την ώρα με τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού με το «Astrazeneca».

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας μετά τον θάνατο από εγκεφαλική αιμορραγία μιας υγειονομικού, η οποία είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Σύμφωνα πάντως με τη σχετική ανακοίνωση, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ηλικίας κάτω από 50 ετών, δεν φέρεται να σχετίζεται μέχρι στιγμής, με τον εμβολιασμό της.

Σημειώνεται πάντως ότι είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, η οποία ανέστειλε την Πέμπτη «για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του εμβολίου της Astrazeneca, μετά από αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων.

«Δεν μπορούμε ούτε να αποκλείσουμε ούτε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό έχει να κάνει με το εμβόλιο», διευκρίνισε ο Στέιναρ Μάντσεν, αξιωματούχος της νορβηγικής Αρχής Φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις υγειονομικοί, οι οποίοι έκαναν πρόσφατα το εμβόλιο της σουηδο-βρετανικής εταιρείας κατά του κορονοϊού νοσηλεύονται με θρόμβωση.

Όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και οι τρεις ασθενείς είναι επίσης ηλικίας κάτω των 50 ετών.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», διευκρίνισε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, αλλά και Ισπανία αποφάσισαν πάντως σήμερα να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca, εν αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...