Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Θλίψη για το αγοράκι στην Κρήτη: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο μικρός Ζαχαρίας από την Κρήτη, που είχε επανέλθει μετά από δύο ώρες.

Πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το αγοράκι στην Κρήτη που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και νοσηλευόταν διασωληνωμένο, αφότου είχε μείνει δύο ώρες χωρίς σφυγμό και μετά είχε επανέλθει. 

Η κατάσταση του Ζαχαρία κρινόταν εξαιρετικά κρίσιμη από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα.

Δυστυχώς, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Το χρονικό

Το παιδί, να υπενθυμιστεί, είχε διαφύγει της προσοχής της οικογένειάς του το απόγευμα της Τετάρτης και εντοπίστηκε από τη γιαγιά του μέσα στο βαρέλι.

Όπως ανέφερε η γιαγιά, είχε μαζί της το παιδί καθώς η μητέρα του έλειπε. Κάποια στιγμή, καθώς ο μικρός περιφερόταν, ξέφυγε από την προσοχή της και η ίδια έσπευσε να τον βρει άμεσα. Λίγο μετά, τον εντόπισε μέσα στο βαρέλι και τον ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και μετά από προσπάθειες δυόμιση και πλέον ωρών οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

«Ήμουν εφημερία στο Κέντρο Υγείας. Το παιδί το έφεραν στο Κέντρο Υγείας οι γονείς. Ήταν χτες, Τετάρτη, το απόγευμα περίπου 16:20 και ακούσαμε κόρνες αυτοκινήτων και έφεραν το παιδάκι χωρίς σφίξεις (σ.σ. σφυγμό) και χωρίς αναπνοή. Παγωμένο. Μας είπαν ότι το βρήκαν μέσα σε ένα βαρέλι, άγνωστο πόση ώρα είχε παραμείνει το παιδί μέσα στο βαρέλι με το νερό. Έγινε προσπάθεια ασταμάτητη από όλους μας γιατί δύο ώρες και 40 λεπτά να κάνεις ανάνηψη δεν είναι εύκολο. Δηλαδή κουραζόταν ο ένας, αλλάζαμε, αυτό γινόταν συνέχεια» είπε στο Sputnik μία από τις γιατρούς στου Κέντρου Υγείας, αναφερόμενη στις δραματικές προσπάθειες διάσωσης του μικρού όταν έφτασε στο Κέντρο.

Τελικώς οι γιατροί σταμάτησαν τις προσπάθειες, ειδοποίησαν την αστυνομία και ενώ έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να διαπιστωθεί και τυπικά ο θάνατος και να πάει η σορός στο νεκροτομείο, ο Ζαχαρίας παρουσίασε σφυγμό.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασής του είναι ότι ο μικρός διασωληνώθηκε στο ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Δυστυχώς, όμως, μετά από ένα 24ωρο νοσηλείας άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...