Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τσίπρας: Τα «έξυπνα» μέτρα ήταν «βλακώδη» - Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας;

 Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

ΒΟΥΛΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Σφοδρά «πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, λόγω της πανδημίας, επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας με την «Ελληνικός Χρυσός».

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «ανεπάρκεια» και κάνοντας λόγο για «εικόνα παράλυσης» και για μία κυβέρνηση «σε κατάσταση πανικού».

«Η συμπεριφορά σας προσβάλλει κάθε πολίτη. Η ανεπάρκειά σας θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης.

Παράλληλα, όπως είπε, η κυβέρνηση, τους τελευταίους μήνες, έχει «χάσει τον έλεγχο», συνεχίζοντας: «Σας ρωτάω, θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας;».

«Επιβάλατε μέτρα αχρείαστα και εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα, δεν πήρατε» σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στο lockdown, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα «έξυπνα μέτρα» ήταν «βλακώδη μέτρα».

Ακόμη, χαρακτήρισε το lockdown τύπου ακορντεόν «το μεγαλύτερο φάλτσο» που έχει κάνει η κυβέρνηση. 

Επίσης, απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης σχετικά με τις διαδηλώσεις και την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μία έκθεση, η οποία όπως είπε, δείχνει ότι  οι μεγάλες συγκεντρώσεις, όπου οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δεν συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων ή έχουν οριακή επίδραση.

Όπως είπε, «αυτό που μας έφερε για να μας κουνήσει το δάχτυλο ήταν fake news». «Σταματήστε να πετάτε τις ευθύνες αλλού» προσέθεσε. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα που συζητείται στη Βουλή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σκάνδαλο εις βάρος του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...