Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Εκτός δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς 33.000 παιδιά ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Εκτός δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς σταθμούς 33.000 παιδιά

paidikos_stathmos.jpg

Παιδικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων στο ΜεταξουργείοΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Στα 92.231 ανέρχονται τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν δωρεάν σε κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ κ.λπ.) την ερχόμενη σχολική χρονιά, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων γονέων που ανακοίνωσε η EETAA. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πρώτης κατανομής.
Η δεύτερη, στο πλαίσιο της οποίας θα ανακατανεμηθούν και όσα vouchers μείνουν αδιάθετα, αναμένεται στις αρχές του Σεπτέμβρη, οπότε εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών θα ανέλθει στις 100.000.
Σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΤΑΑ, καλύπτονται όλες οι αιτήσεις οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε 60.000 παιδιά, καθώς και όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες (περίπου 3.200).
Καλύπτεται η φιλοξενία 34.000 νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, 30.000 παιδιών σε ΚΔΑΠ και περίπου 15.000 βρεφών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, οι έγκυρες αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν φέτος 132.982 (αυξημένες κατά 9% συγκριτικά με πέρυσι). Κάτι που σημαίνει ότι, παρά την εξασφάλιση της μεγαλύτερης χρηματοδότησης των τελευταίων ετών (205 εκατ. ευρώ), περίπου 33.000 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις θα μείνουν εκτός δωρεάν φιλοξενίας.

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Είμαστε συνεπείς σε αυτό το θέμα» Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Newsroom  ...