Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Εξελίξεις: Ξαφνική αλλαγή πορείας του Barbaros - Κατευθύνεται ανοικτά της Πάφου

Εξελίξεις: Ξαφνική αλλαγή πορείας του Barbaros - Κατευθύνεται ανοικτά της Πάφου

    Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 11:13
    Εξελίξεις: Ξαφνική αλλαγή πορείας του Barbaros - Κατευθύνεται ανοικτά της Πάφου

    Οι Τούρκοι "φλερτάρουν" με το ατύχημα στην περιοχή.

    Δεν εκτονώνεται με τίποτα η κατάσταση στον νότο του ελληνισμού, με την Άγκυρα να προβαίνει σπασμωδικές ενέργειες νότια της Μεγαλονήσου. 
    Οι εξελίξεις αφορούν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, που ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ακολουθούσε πορεία προς το οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, εντούτοις τα ξημερώματα του Σαββάτου κατευθύνεται στα οικόπεδα 5 και 6.
    Η κίνηση αυτή είναι τόσο αιφνιδιαστική, που η Άγκυρα δεν εξέδωσε καν NAVTEX , ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, πράγμα που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αλλά και ανησυχία στην φρουρά της Κύπρου. 
    Αυτή τη στιγμή το τουρκικό σκάφος παραμένει ανοικτά της Πάφου, σε απόσταση αναπνοής από τα οικόπεδα 5 και 6. Μερικά μίλια μακριά, στο οικόπεδο 11, βρίσκεται το τρυπάνι West Capella, έτοιμο να αρχίσει τις πρώτες εξορύξεις στην περιοχή.
    Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει πως αν τυχόν επιχειρηθεί εξόρυξη νότια της Κύπρου, τότε και η ίδια θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες. 
    Τις εξελίξεις στην περιοχή παρακολουθεί μεταξύ άλλων και η Γαλλία, καθότι η εταιρεία εξόρυξης TOTAL είναι κατά βάση γαλλική. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly αναμένεται την Δευτέρα να επισκεφθεί εκτάκτως την Λευκωσία, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. 
    Η αντίδραση των Τούρκων, άγνωστη...

    Σχετική Ενημέρωση el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

      ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...