Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Απειλή πολέμου από Τουρκία: «Και δεν αποχωρεί ο κατοχικός Στρατός και θα τον χρησιμοποιήσουμε»!

Απειλή πολέμου από Τουρκία: «Και δεν αποχωρεί ο κατοχικός Στρατός και θα τον χρησιμοποιήσουμε»!

    Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 13:46
    Απειλή πολέμου από Τουρκία: «Και δεν αποχωρεί ο κατοχικός Στρατός και θα τον χρησιμοποιήσουμε»!

    Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

    Απειλή πολέμου απηύθυνε προς Ελλάδα και Κύπρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην χθεσινή Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς είπε ότι η Τουρκία ζητά και επιμένει στην διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων, δηλαδή στην διατήρηση των εγγυήσεων και στα δυο ομόσπονδα κράτη για τουλάχιστον 15 χρόνια για να τα χρησιμοποιήσει εάν χρειασθεί!
    Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με την ίδια κλασσική Τουρκία που αντιμετωπίσαμε και το 1974. Δεν έχει αλλάξει σε τίποτα η σημερινή απόγονη μορφή της. Είτε κεμαλική είτε ισλαμιστική οι επιδιώξεις της παραμένουν διαχρονικές
    Το κακό είναι ότι τύπους σαν τον Τσαβούσογλου τους στηρίζει μονομερώς και ο ΟΗΕ αφού ο γνωστός για τις τουρκόφιλες απόψεις του «ταλαντούχος» μίστερ Έιντε στράφηκε προς την …ελληνοκυπριακή πλευρά ζητώντας περαιτέρω παραχωρήσεις στον διαμοιρασμό εξουσίας για να ικανοποιηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά!
    Δεν ξέρουμε στην πολιτική ιστορία εάν ο ΟΗΕ είχε πάρει ποτέ τόσο απροκάλυπτα το μέρος μιας πλευράς σε μια διένεξη
    Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συζήτηση όταν ο κ. Κοτζιάς ρώτησε επίμονα τον κ. Τσαβούσογλου για ποιον λόγο επιμένει στα επεμβατικά δικαιώματα έκανε την ερώτηση: «Θα τα χρησιμοποιήσετε;» «Ναι εάν χρειασθεί θα τα χρησιμοποιήσουμε» απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου προκαλώντας παγωμάρα στην αίθουσα. Όταν για δεύτερη φορά έθεσε το θέμα ο Ν. Κοτζιάς, ο κ.Τσαβούσογλου προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντάς ότι «ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί να τα χρησιμοποιήσουν ..»
    Τρίχες κατσαρές σε απλά ελληνικά, απλά η Άγκυρα έχει στριμωχθεί από το Ν.Κοτζιά και αναγκάζεται να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο
    Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση στην διαδικασία καθώς ο Έιντε επιτέθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη αδιαφορώντας προκλητικά για την τουρκική στάση και ενώπιον όλων είπε ότι πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αλλάξει στάση σε θέματα όπως το power sharing για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων!
    Όταν μάλιστα είπε ότι όλες οι άλλες θέσεις των άλλων πλευρών είναι εντός πλαισίου παρενέβη ο Νίκος Κοτζιάς κάνοντας λόγο για μονομερή προσέγγιση του κ. Έιντε καθώς όπως είπε δεν παρενέβη όταν η Τουρκία υπέβαλε πρόταση για διατήρηση των παρεμβατικών δικαιωμάτων που ο ίδιος ο ΓΓ είχε θέσει εκτός πλαισίου.
    Και ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η τουρκική πρόταση είναι αυτή που κινείται εκτός πλαισίου παραμέτρων της λύσης.
    Δεν είναι τυχαίο ότι διάφορα κέντρα εξουσίας επιθυμούν την απομάκρυνση του Ν.Κοτζιά ο οποίος όπως φαίνεται σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο μόνος που ξεχωρίζει μακράν

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T5hlxJ