Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ…

ImageGen
Fook
24
     
Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους. Η Κύπρος γίνεται ανεξάρτητο κράτος το 1960, αλλά κουβαλάει το πρόβλημα. Δύο χωριστές κοινότητες, οι Έλληνες, οι Ελληνοκύπριοι, και οι Τούρκοι. Πρόβλημα αγκάθι, που σέρνεται, που πάντα είναι ανοικτό.
Η Τουρκία δεν θέλει την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και γαμώ τους ελληνάρες οι αξιωματικοί που στην Ελλάδα με πραξικόπημα το 1967 παίρνουν το κουμάντο, με την ευλογία των ΗΠΑ.
Στις 15 Ιουλίου, σα σήμερα, το 1974, ο Ιωαννίδης που έριξε τον δικτάτορα Παπαδόπουλο στην Ελλάδα, κάνει πραξικόπημα στο νησί, με τη βοήθεια Κύπριων αξιωματικών κι άλλων. Η ελληνική εθνοφρουρά εναντίον του προέδρου Μακάριου, και αρχιεπισκόπου της Κύπρου, για να μη ξεχνιόμαστε.
Ο αρχηγός της ΕΣΑ επί δικτατορίας Παπαδόπουλου, υπερπατριώτης κι αυτός, επιχείρησε να ανατρέψει τον Μακάριο με τη σιγουριά ότι έχει την ευλογία των ΗΠΑ, διότι τον διαβεβαίωσε σχετικώς ένας υπάλληλος της CIA. Δεν αποκλείεται να έγινε έτσι η δουλειά, δηλαδή οι Αμερικάνοι να χρησιμοποίησαν το κάθαρμα.
Ο Μακάριος γλύτωσε, την κοπάνησε στο Λονδίνο πρώτα και αμέσως μετά στη Νέα Υόρκη και εκεί, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 19 Ιουλίου 1974, ο παπάς «έδειξε» την χούντα της Ελλάδος ως υπεύθυνη της «εισβολής στην Κύπρο». Την επομένη, 20 Ιουλίου, η Τουρκία μπουκάρει στο νησί, είναι η επιχείρηση «Αττίλας». Και από τότε οι Τούρκοι, οι Τουρκοκύπριοι κατέχουν το 36% του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece