Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Capital Controls: Άρση τους μέχρι το τέλος του έτους; - Αυξάνεται το όριο αναλήψεων

Capital Controls: Άρση τους μέχρι το τέλος του έτους; - Αυξάνεται το όριο αναλήψεων

  Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 08:59
  Capital Controls: Άρση τους μέχρι το τέλος του έτους; - Αυξάνεται το όριο αναλήψεων

  Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου el,gr

  Καταργούνται επί της ουσίας τα Capital Controls τουλάχιστον για την πλειοψηφία των πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς το όριο ανάληψης διπλασιάζεται με μια και μόνη κίνηση.
  Οι αλλαγές θα έρθουν το πολύ ως τα τέλη του Ιουλίου και περιλαμβάνεται πρώτα απ' όλα η αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 1.640 ευρώ το μήνα στα 1.800 ευρώ.
  Δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των εβδομαδιαίων αναλήψεων καθώς θα δίδεται η δυνατότητα ανάληψης του ποσού με μια ανάληψη για ολόκληρο τον μήνα που σημαίνει ότι ο μέσος Έλληνας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον μισθό του
  Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους υφιστάμενους λογαριασμούς και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να έχουν διπλάσιο όριο ανάληψης από τον ίδιο λογαριασμό.
  Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά επαγγελματίες όπως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κλπ οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό εμμέσως διπλασιάζεται και γι' αυτές τις κατηγορίες το όριο αναλήψεων μετρητών.
  Ανάσα αναμένεται να πάρουν ωστόσο και οι επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγές καθώς θα αυξηθεί από το 140% στο 180% του καλύτερου μηνός το όριο για πληρωμές τιμολογίων στο εξωτερικό.
  Όπως υπολογίζουν μάλιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η “έξοδος” της χώρας στις αγορές, η οποία πλέον αναμένεται μετά τον Ιούλιο, θα οδηγήσει σε νέα χαλάρωση των περιορισμών, πιθανότατα ως τα τέλη του έτους
  Η «ασφυξία» που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις οφείλεται εν πολλοίς στα Capital Controls. Η άρση τους θεωρείται ο βασικός παράγοντας για να υπάρξει έστω μια υποτυπώδης ανάπτυξη. Χωρίς άρση δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει κάτι στην ελληνική αγορά.

  Ηχούν… καμπάνες διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

  Ηχούν… καμπάνες διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας Τι σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας Δημοσίευση πριν από 2 ώρες / Ανανεώθηκε πριν από 2 ώρες ...