Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Στα ταμεία η δόση των 7,7 δισ. ευρώ

Στα ταμεία η δόση των 7,7 δισ. ευρώ UPD

eurogroup_2.jpg

EurogroupΕκτός του σημερινού Eurogroup η Ελλάδα | EUROKINISSI/Ε.Ε.
Στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας κατατέθηκε η δόση των 7,7 δισ. ευρώ, ενώ στις Βρυξέλλες το Eurogroup θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από καιρό χωρίς να έχει στη ατζέντα του τη χώρα μας.
Η εκταμίευση έρχεται μετά τη σχετική ευνοϊκή απόφαση που έλαβε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας την Παρασκευή και κλείνει ουσιαστικά το ζήτημα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.
Άλλωστε, η κυβέρνηση ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οι κάποιες εκκρεμότητες αφορούσαν απαιτήσεις του ΔΝΤ: συνταγματική κατοχύρωση των μειώσεων στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, άνοιγμα στο επάγγελμα των μηχανικών και των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.
Όμως, το νέο πλαίσιο επταήμερης λειτουργίας των καταστημάτων είναι ευάλωτο σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη με τους εμποροϋπαλλήλους να ετοιμάζονται να απευθυνθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αποπληρωμή δανείων

Θυμίζουμε ότι δεν έλειψαν μέχρι το τέλος οι αναβολές για την έγκριση από τον ΕΜΣ και η άσκηση πιέσεων με τη χρήση εκβιασμών προς την κυβέρνηση, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να ικανοποιήσει τους πιστωτές προκειμένου να εισπράξει η δόση. 
Το μεγαλύτερο μέρος της προορίζεται για την αποπληρωμή δανείων. Τα 6,9 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους και τα 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ESM.
Επιπλέον 800 εκατ., που επίσης θα πάνε στην αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, μπορούν να εκταμιευτούν την 1η Σεπτεμβρίου και εφόσον εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ως την εξόφληση προηγούμενων οφειλών (εκκρεμείς συντάξεις, επιστροφές φόρων, χρέη προς ιδιώτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5hlxJ