Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους» Η σημαία του Ιράκ κυματίζει στην παλιά πόλη της Μοσούλης

Νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους»

Η σημαία του Ιράκ κυματίζει στην παλιά πόλη της Μοσούλης

Η σημαία του Ιράκ κυματίζει στην παλιά πόλη της Μοσούλης
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Κοινή χρήση1
  • 2







Βαγδάτη
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακοίνωσε την Κυριακή νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, όπου η μαύρη σημαία του ISIS κυμάτιζε από τον Ιούνιο του 2014.

Ο αλ Αμπάντι επισκέφθηκε τη Μοσούλη για να συγχαρεί «τους ηρωικούς μαχητές και τον ιρακινό λαό για αυτή τη μεγάλη νίκη».

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. Τον Ιανουάριο του 2017 έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκε το ανατολικό τμήμα της πόλης και από τότε μαίνονταν μάχες εναντίον των τελευταίων θυλάκων των τζιχανιστών.

Την Κυριακή, ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών.

«Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης» ανέφερε το Iraqiya News.

Αναφορές ήθελαν τους τζιχαντιστές να πέφτουν στον ποταμό Τίγρη προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014 και στη συνέχεια προήλασαν σε μεγάλο μέρος της σουνιτικής ενδοχώρας του Ιράκ κηρύσσοντας το λεγόμενο «χαλιφάτο».

Οι δυνάμεις του ISIS χάνουν έδαφος τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ προωθούνται προς τη Μοσούλη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

  LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας - Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ...