Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Νέο καψόνι από το ΔΝΤ με την εκταμίευση της δόσης! ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ ΚΛΕΦΤΙΚΑ

Νέο καψόνι από το ΔΝΤ με την εκταμίευση της δόσης!…

Πότε θα καταβληθούν τελικά τα χρήματα που περιμένουμε

Η πολυσυζητημένη δόση από τον ESM δεν θα έρθει τόσο εύκολα καθώς παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν έφερε καμία αντίσταση στα αιτήματα των Θεσμών τα οποία ικανοποίησε το ΔΝΤ εξακολουθεί να βάζει εμπόδια.Αν και το αρχικό πλάνο προέβλεπε εκταμίευση στις 6 Ιουλίου, δηλαδή μεθαύριο, δεν θα δούμε το χρώμα του χρήματος νωρίτερα από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή κυριολεκτικά στο παρά 1’ των πληρωμών 2,089 δισ. ευρώ για ομόλογα που διακρατούν ιδιώτες και λήγουν στις 17 Ιουλίου.
Ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές πηγές επιχειρούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα, σημειώνοντας ότι απλώς υπάρχουν κάποια μικρά θεματάκια με το ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν θα πρέπει να συνυπογράψει για να θεωρηθεί απολύτως ολοκληρωμένη η αξιολόγηση και όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα. Γιατί το Ταμείο δεν δίνει το πράσινο φως; Πολύ απλό γιατί κολλάει σε μια σειρά από θέματα όπως η απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και η γνωμοδότηση για τη συνταγματικότητα των τελευταίων περικοπών στις συντάξεις.
Η πληρωμή των 2,089 δισ. ευρώ είναι μόνο η αρχή, καθώς έπεται ένα 24ωρο μετά η πληρωμή 290 εκατ. Ευρώ στο ΔΝΤ και στις 20 του μήνα ένα «πακέτο» 3,9 δισ. ευρώ για ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και Κεντρικές Τράπεζες, τα οποία δεν εξαιρέθηκαν από το «κούρεμα» του 2012.
Κοινοτικές πηγές επιβεβαίωναν ότι το ΔΝΤ έχει καταγράψει την έλλειψη ενός βασικού για τη συμμετοχή του προαπαιτουμένου, το οποίο ζητούσε επίμονα και αφορά στη νομική γνωμοδότηση πως δεν θα καταπέσουν σαν αντισυνταγματικές η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις ή η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Παρά την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup στις 15 Ιουνίου, η νομική εγγύηση που ζητούσε το Ταμείο δεν έχει παρασχεθεί, επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τελικό ύψος των συντάξεων.
Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr,λέγεται πως η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει την απαίτηση του ΔΝΤ, με το σκεπτικό ότι αφού δεν θα δώσει χρήματα πριν το 2018, δεν χρειάζεται να έχει από τώρα στα χέρια του και μια «εγγυητική επιστολή» για τη νομιμότητα των μέτρων που προνομοθετήθηκαν, ώστε η Αθήνα να μπορέσει «να το παίζει δίπορτο» αναλόγως των εξελίξεων. Στη βάση αυτή, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που συνεδρίασε στις 15 Ιουνίου (λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το Eurogroup) απέφυγε να πάρει οριστική και ξεκάθαρη θέση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, η μειοψηφία του ΝΣΚ τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η προνομοθέτηση των μέτρων είναι αντισυνταγματική!

Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Το φθινόπωρο το δημοψήφισμα Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα Newsroom   Δημοσίευση 20.06.2018 ...