Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΑΡΓΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Γιουνκέρ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!

Γιουνκέρ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, «συγκρούστηκε» την περασμένη Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με αφορμή τη χαμηλή προσέλευση ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση.
«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο» είπε εμφανώς εξοργισμένος ο Γιουνκέρ στην σχεδόν άδεια αίθουσα του κτιρίου του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ συμπλήρωσε ότι «το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα αρκεί για να αποδειχτεί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό».
Παράλληλα, o Γιουνκέρ προειδοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση αυτού του είδους ξανά και πρόσθεσε πως «εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Αγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη».
Ο Ταγιάνι έχασε τότε την ψυχραιμία του ζητώντας από τον πρόεδρο της Κομισιόν να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό και να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα καθώς «δεν είναι στην δικαιοδοσία της Κομισιόν να ελέγχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». «Η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο είναι αυτό που θα πρέπει να ελέγχει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σθμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής Ο καιρός ήδη παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση σε μεγάλο κομμάτι της χώρας 19.04.2024 | 21:32

  Το βράδυ της Παρασκευής «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική καθώς ισχυρή βροχή πλήττει πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Όπως ε...