Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα»: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!




Δήλωση-φωτιά από Π.Καμμένο: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι Ελλάδα»! - Μίλησε για «Ελληνικό Στρατό στον Πόντο»!

Translate this page
Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός είχε το θάρρος να οριοθετήσει τα ελληνικά σύνορα της καρδιάς μας, αυτά που πραγματικά αντιπροσωπεύουν τα όρια του Ελληνισμού:
Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα»: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»!
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και την «κατάθεση ψυχής» της Βασιλικής Πλεξίδα για το πώς σώθηκε «χάρη στην Παναγία», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραδίδοντας στην ηγουμένη αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και όλων των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των Στρατιωτών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή δυνατότητα που μας δώσατε να ευχαριστήσουμε την Παναγία για το θαύμα που έγινε.
»Να σας ευχαριστήσουμε ακόμα, γιατί εσείς, εδώ στο Αιγαίο, σε αυτή εδώ την αετοφωλιά φυλάτε Θερμοπύλες.
»Επιτρέψτε μας να δώσουμε στο Μοναστήρι μία Εικόνα η οποία έχει συμβολική αξία.
»Εδώ, στο Αιγαίο, συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό. Αυτό κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
»Η Εικόνα είναι η Παναγία του Πόντου, η Παναγία Σουμελά. Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ένας και ενιαίος χώρος που τον προστατεύει η Παναγία.
»Όπως πήρε στην αγκαλιά της την Βασιλική και την κατέβασε από το ελικόπτερο.
»Θέλω να ξέρετε ότι όσα αεροπλάνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολεμικής μας Αεροπορίας και όσα πλοία περνούν από εδώ, αλλά και οι στρατιώτες όσο μακριά και αν βρίσκονται από τον Πόντο, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο θα έχουν τη σκέψη τους σε εσάς που προσεύχεστε για την πατρίδα μας, με τη βοήθεια της Παναγίας που φανερώθηκε πολλές φορές»
Στη λειτουργία που πραγματοποίησε η οικογένεια της Αρχολοχία Βασιλική Πλεξίδα στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο παρέστη ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος…
Η Βασιλική Πλεξίδα είναι η γυναίκα που σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χιούι κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας στο οποίο σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες εκτός από την ίδια
Πριν από λίγες μέρες τη Βασιλική Πλεξίδα συνάντησαν και οι Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης και ο ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στο μνημόσυνο των συναδέλφων της, που δυστυχώς δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί όσο εκείνη… 
Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε από τη Σέριφο: «Στο Αιγαίο συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό.Πόντος,Θράκη,Αιγαίο,Κύπρος είναι ενιαίος χώρος»
Η δήλωση αυτή έρχεται έστω και ετεροχρονισμένα ως απάντηση στην προ μηνών δήλωση του Ρ.Τ.Ερντογάν όταν τον Νοέμβριο του 2016 ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ: 
« Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας.
Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».
Λίγε ημέρες πιο πριν είχε αναγέρει και την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη και ότι άλλο «ποθούσε» η καρδιά του. Τότε του είχε απαντήσει όπως έπρεπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του με τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η ιστορία της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία. Η ελληνική καρδιά περιλαμβάνει μέχρι και την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου» σημείωσε τότε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Τώρα όμως για πρώτη φορά ένας Έλληνας πολιτικός αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές όπως αυτή του Πόντου, ολόκληρη την Κύπρο και φυσικά την Θράκη που ως γνωστόν δεν είναι μόνο η Δυτική αλλά και η Ανατολική που περιλαμβάνει και την Πόλη!
Θεωρούμε ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ εκ παραδρομής ξέχασε να αναφερθεί και στην Β.Ήπειρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η «καταιγίδα» αφρικανικής σκόνης γεμίζει νοσοκομεία: «Τοξικό και επικίνδυνο μείγμα»

  SHARE TWEET VIBER WHATSAPP EMAIL Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το κοκτέιλ  αφρικανικής σκόνης  και ζέστης, που επικρατεί τις τελευταίες μέρες...