Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τέλος ο πρύτανης Καραμπίνης από το ΔΠΘ

Τέλος ο πρύτανης Καραμπίνης από το ΔΠΘ

Απομακρύνεται οριστικά από τη θέση του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από τη θέση του καθηγητή πολιτικών μηχανικών ο Αθανάσιος Καραμπίνης.
Δύο χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τα σκάνδαλα στο ακριτικό ίδρυμα και και δύο μήνες μετά την παραπομπή του Καραμπίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο, ύστερα και από το άκρως καταδικαστικό για την πρυτανεία πόρισμα των ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θέτει σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντά του τον πρώην πλέον πρύτανη μέχρι την οριστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ. 
Όπως αναγράφεται στην απόφαση, που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το efsyn.gr, οι απαντήσεις που έδωσε εγγράφως ο Αθ. Καραμπίνης εστάλησαν εκπρόθεσμα και επιπλέον «δεν κρίθηκαν επαρκείς».
Ο Καραμπίνης παραπέμπεται «εν όψει της βαρύτητας και της ιδιαιτερότητας των αποδιδόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας». 
Πιστός στην τελευταία υπερασπιστική του γραμμή, αυτή της υποτιθέμενης πολιτικής στοχοποίησης, ο Αθ. Καραμπίνης έστειλε σε «φιλικά μέσα ενημέρωσης» επιστολή στην οποία υποστηρίζει πως «ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντάς με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της».
Οι εξελίξεις στο Δημοκρίτειο αναμένεται να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, το κλίμα μεταξύ των ακαδημαϊκών μετά το άκουσμα της είδησης είναι τεταμένο, ενώ είμαι εμφανές πια πως ακόμα και στη Σύγκλητο οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες.
Νέος πρύτανης αναμένεται να αναλάβει ένας εκ των στενών συνεργατών του Αθ. Καραμπίνη, ο αντιπρύτανης καθηγητής Ιατρικής (ουρολόγος) Σταύρος Τουλουπίδης. 
Τέλος εποχής από ό,τι φαίνεται στο Δημοκρίτειο για έναν πρύτανη που απασχόλησε το πανελλήνιο όταν πριν από 11 χρόνια κάποιοι αριστεροί φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι και πάλι για τα θέματα της σίτισης, είχαν προχωρήσει σε συμβολικό «χτίσιμο» του γραφείου του. 

• Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της Δευτέρας 10 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece