Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Νάπολη: Ανασύρθηκαν νεκροί από το κτιρίου που κατέρρευσε

Νάπολη: Ανασύρθηκαν νεκροί από το κτιρίου που κατέρρευσε

italy-building-collapse-630.jpg

Ciro Fusco/ANSA via AP
Νεκρά ανασύρθηκαν δύο από τα οκτώ άτομα που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 06:00 (τοπική ώρα), στην περιοχή Τόρε Ανουντσιάτα λίγο έξω από τη Νάπολη.
Τα θύματα ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 30 και 40 ετών.
Ciro Fusco/ANSA via AP
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εγκλωβισμένοι ανήκουν σε δύο οικογένειες, ενώ στους αγνοούμενους συμπεριλαμβάνονται και δύο μικρά παιδιά.
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ οι πυροσβέστες σκάβουν και με γυμνά χέρια για να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο.
Όπως έγινε γνωστό, οι αγνοούμενοι ήταν ένα ζευγάρι και τα παιδιά του, ηλικίας 8 και 11 ετών, ένα άλλο ζευγάρι και η κόρη τους 25 ετών, όπως και μια γυναίκα 65 ετών που ζούσε μόνη.
Ciro Fusco/ANSA via AP
Δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία πάντως δεν φαίνεται να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γείτονες δεν άκουσαν καμία έκρηξη, μονάχα τον δυνατό κρότο της κατάρρευσης, όταν δύο από τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου έπεσαν γύρω στις 06.30 το πρωί τοπική ώρα.
Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας σε σιδηροδρομική γραμμή, η οποία περνά σε ιδιαίτερα μικρή απόσταση από την πολυκατοικία που κατέρρευσε.
«Είναι σαφές ότι επρόκειτο για ένα κτίριο που βρισκόταν σε κακή κατάσταση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Έντζο Ασκιόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5hlxJ