Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ρόδος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό για ύποπτο τουρκικό πλοίο

Δεν σταμάτησε για έλεγχο

Ρόδος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό για ύποπτο τουρκικό πλοίο

Ρόδος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό για ύποπτο τουρκικό πλοίο
  (




Ρόδος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό για ύποπτο τουρκικό πλοίοΑθήνα
Προειδοποιητικές βολές από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής δέχθηκε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι λιμενικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο πλοίο που κρίθηκε ύποπτο πιθανόν για μεταφορά ναρκωτικών ωστόσο ο καπετάνιος αρνήθηκε να σταματήσει υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και συνέχισε την πορεία του προς τουρκικό λιμάνι.

Στη συνέχεια πέρασε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε προειδοποιητική βολή σε ασφαλές σημείο του πλοίου. Σϋμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές..

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου M/V ACT, Σαμί Καλκαγιάν, μιλώντας στο CNN Turk είπε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ότι το Λιμενικό τον διέταξε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο και άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους του, όταν αυτός αρνήθηκε, αφήνοντας 16 τρύπες από σφαίρες -όπως ανέφερε- στο πλοίο.

«Η ακτοφυλακή ζήτησε να δέσω στο λιμάνι της Ρόδου αμέσως και εμείς δεν το δεχτήκαμε. Ήθελαν να κάνουν έλεγχο (στο πλοίο) και εμείς δεν το δεχτήκαμε» είπε ο πλοίαρχος. «Είπαν ότι θα άνοιγαν πυρ εάν δεν σταματούσαμε και κάνανε αυτό που είπανε» πρόσθεσε.

Ο πλοίαρχος, σημειώνει το Reuters, δεν είπε γιατί δεν ήθελε να γίνει έλεγχος στο πλοίο του. Δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε κίνδυνος εισροής υδάτων από τις τρύπες που, όπως ισχυρίζεται, άφησαν οι σφαίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εμετική αγόρευση από τον Φλωρίδη!

  28|03|2024 | 13:07 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε με χυδαίο υβρεολόγιο στη Βουλή ότι η αντιπολίτευσ...