Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με προμήθεια οι πληρωμές φόρων στις τράπεζες

Με προμήθεια οι πληρωμές φόρων στις τράπεζες

trapezes-oura.jpg

Στόχος να επεκταθεί η πληρωμή φόρων με πλαστικό χρήμα - Ποιες κατηγορίες του πληθυσμού εξαιρούνται | (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, θα προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με μετρητά τους φόρους τους στα τραπεζικά γκισέ θα καταβάλλουν σχετική προμήθεια. Ποιες κατηγορίες πληθυσμού εξαιρούνται.
Εξαίρεση θα προβλέπεται μόνο για τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, τους ανάπηρους και όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και μόνο για πληρωμές δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.
Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο (κάρτες, Ίντερνετ κ.λπ.) τις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα εξακολουθούν να απαλλάσσονται από το βάρος των προμηθειών.
Με τον τρόπο αυτόν η ΑΑΔΕ στοχεύει στην εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών περίπου 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο που καταβάλλονται στις τράπεζες με τη μορφή προμηθειών από όσους πληρώνουν με μετρητά στο ταμείο αλλά και να περιορίσει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που γίνεται με τον τρόπο αυτόν.
Για το Δημόσιο, το κόστος των προμηθειών που καταβάλλει σήμερα το Δημόσιο στις τράπεζες για τις συνολικές πληρωμές των φορολογούμενων εκτιμάται σε 18,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για όλες τις προμήθειες, που αφορούν πληρωμές φόρων και τελών στις τράπεζες.
Με την αλλαγή του καθεστώτος εκτιμάται ότι το κόστος αυτό θα περιοριστεί στα 7 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί με βάση το νέο καθεστώς το Δημόσιο θα επιβαρύνεται μόνο με τις προμήθειες των ηλεκτρονικών πληρωμών και με τις πληρωμές στο γκισέ των ειδικών κατηγοριών φορολογούμενων που θα εξαιρεθούν από το μέτρο.
Στο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ για εξοικονόμηση δαπανών συμπεριλαμβάνονται και συγχωνεύσεις- συστεγάσεις εφοριών. Με βάση τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,7 εκατ. ευρώ από το κόστος των μισθωμάτων

Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Είμαστε συνεπείς σε αυτό το θέμα» Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Newsroom  ...