Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Αλ. Τσίπρα

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Αλ. Τσίπρα

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 19:02
 
UPD:19:13
FACEBOOK/@MFATurkey
Κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στρέφεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μία μέρα μετά τις δήλωσεις του για την Τουρκία
«Επιστρέφουμε κατά λέξη τις ακατάλληλες εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, μετά από ερώτημα που του τέθηκε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και προσθέτει: 
«Τέτοιες λέξεις δεν αρμόζουν ούτε στην προσωπικότητα του κ. Τσίπρα ούτε στο αξίωμά του. Επαναλαμβάνουμε την προσδοκία οι πολιτικοί που έχουν υψηλά ιστάμενες θέσεις στην Ελλάδα να δείχνουν υπεύθυνη στάση σε ζητήματα που αφορούν την Τουρκία».
Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς την Πέμπτη για τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο είχε δηλώσει πως «οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη».
«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σ.σ.: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» είχε σημείωσε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως «ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαβγίζει».

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ" από τις εκδόσεις Βακχικόν. Όπως αξίζει στους συγγραφείς.

Θα είναι κάτι περισσότερο από παρουσίαση βιβλίου. Θα είναι γιορτή. Όπως αξίζει στους συγγραφείς. Αύριο (21/6) το βράδυ, στις 20:00 ,στο P...