Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με απέλαση διπλωματών!

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με απέλαση διπλωματών!

Με αντίποινα για τις απελάσεις και κατασχέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα απειλεί η Μόσχα την Ουάσιγκτον

Η Μόσχα απείλησε ότι θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες και θα κατασχέσει διπλωματικές ιδιοκτησίες αν η Ουάσιγκτον δεν επιστρέψει στη Ρωσία δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι διπλωματικές της αποστολές.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στους αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών τη Δευτέρα, η Ρωσία θα πρέπει να «προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, υποστήριξε πως ο αριθμός του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ μπορεί να μειωθεί, ενώ μπορούν να δημευθούν κάποια κτίρια που χρησιμοποιεί.
Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες, τους οποίους κατηγόρησε για κατασκοπεία, ενώ απέκλεισε την πρόσβαση σε δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν Ρώσοι διπλωμάτες.
Η Ουάσιγκτον παρουσίασε τα μέτρα ως μια απάντησε στις κυβερνοεπιθέσεις κατά των Δημοκρατικών και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει τότε πως δεν θα απαντήσει στις κυρώσεις, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση στις σχέσεις με τη Ρωσία. fimotro.gr

Στις Βρυξέλλες πάει η Λευκωσία το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ

Στις Βρυξέλλες πάει η Λευκωσία το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ Οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Αναστασιάδη ΔΗΜΟΣΙΕΥ...