Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με απέλαση διπλωματών!

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με απέλαση διπλωματών!

Με αντίποινα για τις απελάσεις και κατασχέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα απειλεί η Μόσχα την Ουάσιγκτον

Η Μόσχα απείλησε ότι θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες και θα κατασχέσει διπλωματικές ιδιοκτησίες αν η Ουάσιγκτον δεν επιστρέψει στη Ρωσία δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι διπλωματικές της αποστολές.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στους αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών τη Δευτέρα, η Ρωσία θα πρέπει να «προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, υποστήριξε πως ο αριθμός του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ μπορεί να μειωθεί, ενώ μπορούν να δημευθούν κάποια κτίρια που χρησιμοποιεί.
Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες, τους οποίους κατηγόρησε για κατασκοπεία, ενώ απέκλεισε την πρόσβαση σε δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν Ρώσοι διπλωμάτες.
Η Ουάσιγκτον παρουσίασε τα μέτρα ως μια απάντησε στις κυβερνοεπιθέσεις κατά των Δημοκρατικών και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει τότε πως δεν θα απαντήσει στις κυρώσεις, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση στις σχέσεις με τη Ρωσία. fimotro.gr

Φωτογραφίες από την μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Φωτογραφίες από την μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο Newsroom , CNN Greece  21:50 Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018    ...