Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μακρόν: «Tίποτε δεν θα μας χωρίσει από τις ΗΠΑ» -Εντυπωσιασμένος ο Τραμπ από την παρέλαση

Μακρόν: «Tίποτε δεν θα μας χωρίσει από τις ΗΠΑ» -Εντυπωσιασμένος ο Τραμπ από την παρέλαση

Πραγματοποιήθηκαν επίσης υπερπτήσεις μαχητικών αεριωθουμένων και των δύο χωρών που συμβόλιζαν τη στρατιωτική συνεργασία στη Μέση Ανατολή και αλλού. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια μέρα συνομιλιών του Τραμπ με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μια περιοδεία των πρώτων κυριών στο Παρίσι και έναν δείπνο για τους τέσσερις σε εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ.
«Θαυμάσιο βράδυ με τον Πρόεδρο @EmmanuelMacron και την κα Μακρόν. Πήγαμε στον Πύργο του Άιφελ για δείπνο. Οι σχέσεις με τη Γαλλία ισχυρότερες παρά ποτέ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Με τις εκδηλώσεις θα ολοκληρωθεί μια επίσκεψη την οποία ο Μακρόν χρειαζόταν για να ενισχύσει τη θέση της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή – και η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο που έχει μείνει χωρίς πολλούς διεθνείς φίλους εξαιτίας της στάσης του στα θέματα του διεθνούς εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης στην πατρίδα του μια έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, φάνηκε χθες Πέμπτη να αφήνει ανοικτή την πόρτα για περισσότερες συνομιλίες για τη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία απέσυρε νωρίτερα φέτος τις ΗΠΑ.
Ο Μακρόν έφθασε όρθιος πάνω σ’ ένα στρατιωτικό τζιπ και περιστοιχισμένος από ιππικό — μια σκηνή που είχε επαναληφθεί κατά την ορκωμοσία του πριν από δύο μήνες και ενισχύει το μήνυμα ότι ηγείται μιας σημαντικής στρατιωτικής δύναμης.
Ο Τραμπ έφθασε με τη σύζυγό του, την Μελάνια, μ’ ένα μαύρο σεντάν και τους υποδέχθηκε στη λιακάδα η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν.
Κατά την παρέλαση, οι δύο αρχηγοί κρατών κάθισαν μαζί σε μια εξέδρα χειροκροτώντας, δείχνοντας και ακουμπώντας ο ένας τον άλλο στο μπράτσο καθώς υπερίπταντο στρατιωτικά αεροσκάφη. Ο Τραμπ χαιρέτισε στρατιωτικά καθώς στρατιωτικό προσωπικό –μερικοί φορώντας στολές του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου– παρήλαυνε με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου.
Μακρόν: Tίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ τη Γαλλία από τις ΗΠΑ
«Tίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ» τη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος της παραδοσιακής στρατιωτικής παρέλασης της 14ης Ιουλίου.
Η Γαλλία βρήκε στην ιστορία της «σίγουρους συμμάχους, φίλους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανήκει σ’ αυτούς, γι’ αυτό τίποτε δεν θα μας χωρίσει ποτέ», τόνισε ο Μακρόν μιλώντας από το επίσημο βήμα. «Η παρουσία σήμερα δίπλα μου του κ. Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του είναι η ένδειξη μιας φιλίας που διατρέχει τον χρόνο».
Η ιδιαίτερη σημασία της φετινής Ημέρας της Βαστίλης
Για τη Γαλλία, η φετινή Ημέρα της Βαστίλης έχει επιπλέον σημασία καθώς είναι η πρώτη επέτειος μιας από τις πιο πολύνεκρες ένοπλες ισλαμιστικές επιθέσεις των λίγων τελευταίων ετών.
Μετά την παρέλαση, η οποία είναι η πρώτη που παρακολουθεί ως πρόεδρος, ο Μακρόν θα μεταβεί στη Νίκαια, όπου θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στη μνήμη των 86 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν ένας Τυνήσιος οδήγησε ένα φορτηγό πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην προκυμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece