Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

5.000 ακίνητα θα βγάλουν στο σφυρί από Τετάρτη οι τράπεζες!

5.000 ακίνητα θα βγάλουν στο σφυρί από Τετάρτη οι τράπεζες!

Το τέλος της αποχής των συμβολαιογράφων αλλάζει δραματικά τα δεδομένα…

Το ότι έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση, μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τραγική κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Δεν είναι μόνο οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν σε 1,6 εκατ. φορολογούμενους για χρέη στο δημόσιο που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.
Σειρά παίρνουν και οι πλειστηριασμοί καθώς όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν μαζικά πλειστηριασμοί ακινήτων.
Η διακοπή της αποχής των συμβολαιογράφων μετά από 8 μήνες αναμένεται να οδηγήσει σε έκρηξη των πλειστηριασμών καθώς το «στοκ» των ακινήτων που θα βγει στο σφυρί είναι 5000.
Ακόμα και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αγοραστές σε ικανοποιητικές τιμές, οι τράπεζες προκειμένου να αποφύγουν σημαντική μείωση των αξιών, είναι αποφασισμένες να αγοράσουν τα ακίνητα που θα βγουν προς ρευστοποίηση.
Ήδη οργανώνονται για την επόμενη μέρα μέσω των εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων που διαθέτουν ή πρόκειται να συστήσουν, οι οποίες θα αναλάβουν τη διαχείριση αυτών των ακινήτων και την πώληση τους σταδιακά και σε μεταγενέστερο στάδιο.
Η αποφασιστικότητα των τραπεζών, οφείλεται σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο γεγονός ότι κλιμάκια του SSM ξεσκονίζουν τις τελευταίες ημέρες τα χαρτοφυλάκια των «κόκκινων» δανείων.
Η δέσμευση για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40% έως το τέλος του 2019 που έχουν αναλάβει οι τράπεζες δοκιμάζεται καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση που εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων διαγραφών και όχι αποτέλεσμα ρύθμισης.
Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στο στόχαστρο μπαίνουν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» οι οποίοι κρύβονται πίσω από το προστατευτικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί στον τομέα των πλειστηριασμών.

Φωτογραφίες από την μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Φωτογραφίες από την μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο Newsroom , CNN Greece  21:50 Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018    ...