Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Γιάνης Βαρουφάκης κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού: «Ο λαός δεν υποκλίνεται στους ικέτες των κατακτητών

Γιάνης Βαρουφάκης κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού: «Ο λαός δεν υποκλίνεται στους ικέτες των κατακτητών
Σφοδρή πολιτική επίθεση στην "τρόικα του εσωτερικού, όπως αποκαλεί τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε αυτά που του καταλογίζουν επειδή αρνήθηκε  να δώσει "γη και ύδωρ" στην κανονική τρόικα των δανειστών.
Μάλιστα αναφερόμενς στα capital controls αναφέρει ότι "Αντί να στρέφουν τα πυρά τους σε εκείνους που διέταξαν το κλείσιμο των τραπεζών, την τρόικα, με τιμούν στρεφόμενοι εναντίον μου επειδή υπέγραψα την… διαπίστωση ότι τις έκλεισαν"!
Για την ομάδα των "ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ" δηλαδή των στελεχών των κομμάτων της "τρόικας εσωτερικού" που όπως κάποτε στην κατοχή οι μαυραγορίτες και οι συνεργάτες των Γερμανών έλεγαν "ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ" για τον Γερμανό στρατηγικό του Αφρικα Κορπ, για να ωφεληθούν οι ίδιοι, έτσι και τώρα επιχαίρονταν με την  άρνηση των δανειστών να μην συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Ιδού ολόκληρο το άρθρο του
"Πριν 2 χρόνια, την 29η Ιουνίου 2015, το Eurogroup και η τρόικα, εκτελώντας την απειλή που αρχικά εκτόξευσε στο γραφείο μου ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ στις 30 Ιανουαρίου 2015 (τρεις μέρες αφότου ανέλαβα το υπουργείο οικονομικών) έκλεισαν στην στρόφιγγα της ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες καθιστώντας το κλείσιμό τους αναπόφευκτο. 
Από τότε, οι συμπατριώτες μας που τον Γενάρη του 2015 φώναζαν «ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ!» επιδίδονται στην θλιβερή τους καμπάνια να λοιδωρήσουν το 62% των ελλήνων που στάθηκαν παλικάρια με εκείνο το βροντερό ΟΧΙ του Ιουλίου 2015.
Το κλείσιμο των τραπεζών οι ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ το χρεώνουν στον λαό που, ορθά, είπε ΟΧΙ σε νέο μη βιώσιμο Μνημονιακό δάνειο.
-Αντί να στρέφουν τα πυρά τους σε εκείνους που διέταξαν το κλείσιμο των τραπεζών, την τρόικα, με τιμούν στρεφόμενοι εναντίον μου επειδή υπέγραψα την… διαπίστωση ότι τις έκλεισαν.
-Το κόστος του μη βιώσιμου χρέους, που φόρτωσαν στους ώμους της σημερινής γενιάς αλλά και γενεών που θα έρθουν, και πάλι με τιμούν οι ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ πασχίζοντας, φιλότιμα είναι η αλήθεια, να το βαφτίσουν Κόστος Βαρουφάκη!
-Είναι σαν να ισχυρίζονται ότι για την Κατοχή έφταιγαν όσοι πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο για εκείνο το ΟΧΙ, ξεχνώντας ότι ο ελληνικός λαός δεν κακίζει όσους δεν κιότεψαν. Δεν κακίζει όσους τίμησαν το ΟΧΙ. Δεν κακίζει τους προστάτες της δημοκρατίας. Δεν υποκλίνεται σε κατακτητές που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τους ικέτες ή εκείνους που μετατρέπονται σε ικέτες εν μία νυκτί.
Αν δεν υπέφερε τόσος κόσμος, τα καμώματα των ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΟΥΝ θα ήταν διασκεδαστικά. Όμως μια ολόκληρη χώρα ερημοποιείται εξ αιτίας της ιδιόρρυθμης αποικιοκρατικής κατάστασης που η τρόικα εσωτερικού στηρίζει, υποστηρίζει και επεκτείνει καθημερινά.
Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Κρατάμε ζωντανή την Ελληνική Άνοιξη στην Ελλάδα αλλά και παντού στην Ευρώπη.
Συνεχίζουμε!"Γιάννης Πετρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...