Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

«Γέφυρες» Μητσοτάκη από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Απαραίτητο να συνεννοηθούμε στα μεγάλα»


«Γέφυρες» Μητσοτάκη από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Αθήνα
«Σήμερα είναι, περισσότερο παρά ποτέ, απαραίτητο να συνεννοηθούμε στα μεγάλα, στα δύσκολα. Σε αυτά που τα χρόνια της κρίσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα σχολίασε ότι σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί την κεντρική δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Βρίσκομαι εδώ για να δείξω -να δείξουμε όλοι μας- ότι μπορούμε και πρέπει να συνομιλούμε και να αναζητούμε συγκλίσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του και η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αναζητούν και να υποστηρίζουν από κοινού τα εθνικά συμφέροντα και τις μεγάλες εθνικές στρατηγικές επιλογές που διατρέχουν το χρόνο.

«Παλέψαμε μαζί για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, μέσα στην Ευρώπη. Και τα καταφέραμε», συμπλήρωσε ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία που είχε με αρκετά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Στεφάνου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Τα κόμματα μας υπήρξαν ιστορικοί πολιτικοί αντίπαλοι. Όμως τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν την πολιτική γεωγραφία. Διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν. Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια συνθλίφτηκε στις μυλόπετρες του λαϊκισμού και του μίσους», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιτέθηκε ευθέως στην κυβέρνηση.

«Έκαναν το ψέμα καριέρα και το διχασμό επάγγελμα. Η μέθοδος είναι πλέον γνωστή: Ο ακραίος λαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συκοφαντεί το παρελθόν, διαστρεβλώνει το παρόν και παρέχει ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον. Ο προφανής στόχος είναι η εξουσία. Μόνο που οι δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού δεν μπορούν ως κυβέρνηση να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Λειτουργούν καταστροφικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, να συκοφαντήσει προηγούμενες κυβερνήσεις και να αλλοιώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

«Όμως οι κυβερνήσεις που συγκροτούνται από τις ακραίες δυνάμεις του λαϊκισμού ηττώνται από τα γεγονότα που οι ίδιες δημιουργούν. Είναι η λιτότητα, η υπανάπτυξη και η φτώχεια που τις συντρίβουν. Αλλά και που διαλύουν την εφήμερη σχέση τους με την κοινωνία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος εξήγησε πως παρά τις πολλές διάφορες μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αυτά που ενώνουν τα δυο κόμματα είναι περισσότερα.

«Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε τη συναίνεση ως επιλογή ευθύνης και όχι ως έκφραση αδυναμίας ή ως παγίδα για τον αντίπαλο. Για να γίνουν όλα αυτά όμως υπάρχει μια προϋπόθεση. Να φύγει το συντομότερο δυνατόν η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και, παρά τις διαφορές μας, πρέπει να αντισταθούμε στο δηλητήριο με το οποίο η κυβέρνηση καθημερινά, συστηματικά προσπαθεί να ποτίσει τους απλούς πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως είναι κέρδος για τον τόπο ότι έχει αποδειχθεί πως όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα ιστορικά κόμματά μας μπορούν να κάνουν τις υπερβάσεις που το εθνικό συμφέρον απαιτεί.

«Και αυτό είναι κάτι που δεν μετριέται βραχυπρόθεσμα με το μέτρο μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά από το πολύ σημαντικότερο ζύγι της ιστορίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...