Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Η Ιταλία φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα. Εάν η οικονομία της δεν μπορέσει να διασώσει το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα, δύσκολα η γειτονική χώρα θα γλιτώσει την χρεοκοπία.ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Ο Ντράγκι κατεβάζει ρολά σε δυο γνωστές Ιταλικές τράπεζες!

Η ΕΚΤ βάζει λουκέτο στην Veneto Banca και την Banca Popolare di Vicenza…

Άσχημα τα νέα για την γειτονική Ιταλία και την οικονομία της. Η Veneto Banca και η Banca Popolare di Vicenza οδηγούνται σε κλείσιμο καθώς η ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι «αποτυγχάνουν ή είναι πιθανό να αποτύχουν». Οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι οι δυο τράπεζες θα κλείσουν μέσω της κλασσικής διαδικασίας της πτώχευσης, αντί να χρησιμοποιηθούν οι ειδικοί κανόνες που έθεσε σε λειτουργία η ΕΕ για να αντιμετωπίσει τραπεζικές κρίσεις.
Η ΕΚΤ δήλωσε, όπως μεταδίδουν οι FT ότι οι δυο τράπεζες «επανειλημμένα παραβίασαν τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών» και «δεν ήταν σε θέση να δώσουν αξιόπιστες λύσεις ώστε να προχωρήσουν».
Η Κομισιόν δήλωσε ότι οι ιταλικές αρχές πρέπει τώρα «να καθορίσουν το πώς θα προχωρήσουν οι δυο τράπεζες με βάση τον πτωχευτικό νόμο»
Οι Βρυξέλλες είναι σε «παραγωγικές συζητήσεις» με τη Ρώμη για τα επόμενα βήματα «και καλή πρόοδος έγινε για να βρεθεί λύση πολύ σύντομα», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι καταθέτες «παραμένουν πλήρως προστατευμένοι με βάση τους κανόνες της ΕΕ».
Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά από μήνες ερωτημάτων για την τύχη των τραπεζών και τη διαμάχη μεταξύ Βρυξελλών και Ρώμη για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι τράπεζες που έχουν προβλήματα χωρίς να προκύψει ζήτημα παραβίασης των αρχών της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης.
Σ.Σ. Fimotro : Η Ιταλία φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα. Εάν η οικονομία της δεν μπορέσει να διασώσει το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα, δύσκολα η γειτονική χώρα θα γλιτώσει την χρεοκοπία. Οι εξελίξεις πολύ άσχημες σε όλα τα επίπεδα με την αγωνία στο κατακόρυφο για να μην υπάρξει ντόμινο στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό χώρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

  Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece