Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Θρίλερ με την αυτοκτονία φοιτητή στο ΤΕΙ – Τα κοινά στοιχεία με την υπόθεση

Θρίλερ με την αυτοκτονία φοιτητή στο ΤΕΙ – Τα κοινά στοιχεία με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκ

Η αυτοκτονία του Αθηναίου φοιτητή μέσα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, που σπούδαζε λογιστική, ξυπνά θλιβερές μνήμες καθώς υπάρχουν κοινά στοιχεία με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε τη χώρα το 2015.
Τον 23χρονο σπουδαστή βρήκε κρεμασμένο από σκάλα στο εσωτερικό του κτιρίου καθαρίστρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος με την αστυνομία για την ώρα να μην αποκλείει τίποτα, σε μια προσπάθεια να λύσει τον γρίφο που εξελίσσεται σε θρίλερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίχνη του Δημήτρη Κ. από τη Γλυφάδα Αττικής είχαν χαθεί την τελευταία εβδομάδα, όπως είχε συμβεί και με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε εξαφανιστεί 37 μέρες πριν τον βρουν νεκρό λίγα μέτρα από τη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων που σπούδαζε.
Ο Δημήτρης δεν επικοινωνούσε με κανέναν και κανείς δεν γνώριζε που είχε πάει, αφού το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό. Ο αριθμός που είχε δώσει στη γραμματεία της σχολής, για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του σε περίπτωση ανάγκης αποδείχθηκε λανθασμένος.
Σύμφωνα με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του, ήταν άτομο χαμηλών τόνων που δεν είχε πολλές συναναστροφές. Ευγενικός χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Δεν έβγαινε βόλτες στην πόλη ενώ δεν είχε σελίδα στο facebook όπως οι υπόλοιποι συμφοιτητές του. Η αστυνομία έκανε έρευνα στο διαμέρισμα που έμενε ο φοιτητής την τελευταία 5ετία αλλά δεν βρήκε κάτι ύποπτο. Ούτε σημειώματα ούτε κάποιο ημερολόγιο που να οδηγεί σε συμπεράσματα.
Οι αστυνομικοί δίνουν βαρύτητα στο ενδεχόμενο ο Δημήτρης να δεχόταν bullying από συμφοιτητές του, λόγω του χαμηλού προφίλ που είχε. Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο να είχε κάποια ερωτική απογοήτευση που να θόλωσε το μυαλό του και περιμένουν τις καταθέσεις της μάνας και του πατέρα του, που από χθες βρίσκονται στο Μεσολόγγι. Συμφοιτητής του ανέφερε πως: »το τελευταίο διάστημα έβλεπα πως δεν ήταν καλά. Δεν του είχα μιλήσει την τελευταία εβδομάδα και τον έψαχνα. Δεν περίμενα αυτή την κατάληξη».
Ο καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διονύσης Καφούσιας, τονίζει: «Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο Δημήτρης, ο οποίος ήταν φοιτητής μου στο τμήμα τόσα χρόνια, δεν είναι πια στη ζωή. Ήταν στο δέκατο εξάμηνο των σπουδών του, ένας καλός φοιτητής, πολύ καλό παιδί γεμάτο ευγένεια, κλειστός χαρακτήρας βέβαια αλλά δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να μάθω ποιο θα μπορούσε να ήταν το αίτιο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία…
Κοίταξα την καρτέλα του για να δω την συνολική του εικόνα και το παιδί χρωστούσε ακόμα 13 μαθήματα. Αλλά όλοι οι φοιτητές χρωστούν μαθήματα και μάλιστα δεν ήταν παιδί που είχε εγκαταλείψει το τμήμα του. Φέτος είχε επιλέξει να μην συμμετέχει στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου γιατί σκέφτηκα μη τυχόν είχε πιεστεί ψυχολογικά από τις εξετάσεις.
Προσπαθώ να συνδέσω τα πάντα με την επιλογή του σημείου που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και δεν μπορώ. Ειλικρινά στενοχωριέμαι πάρα πολύ γιατί νιώθω ότι σαν να ήθελε να δηλώσει κάτι με την αυτοκτονία του και την επιλογή του σημείου. Δεν μπορώ να διασταυρώσω τίποτα. Έχω ρωτήσει τους φίλους του και δεν γνωρίζουν τίποτα. Έχουμε σκεφτεί και την ερωτική απογοήτευση αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου».
ΠΗΓΗ: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...