Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

H ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε να μην συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με απεργίες


Τέλος η απεργία – Από σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων…


H ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε να μην συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με απεργίες


Μια μικρή ανάσα στους πολίτες που ταλαιπωρούνται λόγω του καύσωνα αποφάσισαν πριν από λίγο να δώσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η κρίσιμη απόφαση για το τέλος της απεργίας ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών. Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα αποφασίσει τη μορφή της δράσης της από εδώ και πέρα. Με τα σκουπίδια στους δρόμους να δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον καύσωνα η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να κλείσει αυτό το μέτωπο ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι εμπλέκεται στην απόφαση για μη αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, τονίζοντας ότι «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καταρτίζοντας ένα Plan B που περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δικαιοσύνη και το στρατό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που περιμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης, είναι μια ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης με φόντο τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από τους τόνους των σκουπιδιών ενώ παράλληλα σχεδιάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στους δρόμους οχήματα του στρατού με στρατιωτικό προσωπικό για να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης «παγώνει» τη συμφωνία με τον ιδιώτη μέχρι την Κυριακή. Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι θα του παραδώσουν την πόλη -εφόσον λήξει η απεργία – μέχρι την Κυριακή όπως ήταν.
Την ίδια ώρα έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση στο μείζον ζήτημα των σκουπιδιών απευθύνει σύσσωμος ο τουριστικός κλάδος και το ίδιο το υπουργείο Τουρισμού. «Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!», είναι το μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσου, μέσω Τwitter, ενώ και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά δηλώνει ότι «η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα».
Σημασία πάντως έχει η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τέλος η απεργία και τώρα αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...