Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων - τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίω

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων - τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχεται να βάλει σήμερα, Παρασκευή, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ήδη, από τις 11.00 το πρωί, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες σε όλες τις σχολικές μονάδες, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, στον σύνδεσμο https://results.it.minedu.gov.gr/, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι ο υπολογισμός των μορίων, ούτως ώστε να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των επιλογών τους στο μηχανογραφικό δελτίο.
Το υπουργείο Παιδείας, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, παρέχει μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι υποψήφιοι, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους, να βλέπουν το σύνολο των μορίων στη διεύθυνση https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Εξάλλου, από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.
Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται, ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις ορισμένων εξετάσεων, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις των υπολειπόμενων μαθημάτων θα διεξάγονται έως τις 3 Ιουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...