Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οριστική ρήξη με τον Σκουρλέτη επέλεξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ (βίντεο)

Οριστική ρήξη με τον Σκουρλέτη επέλεξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ (βίντεο)

Επεισόδια και ένταση στην συγκέντρωση των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα

Η νομοθετική πρόταση που κατέθεσε σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων, είναι «εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου και θα ψηφιστεί άμεσα.
Την ίδια ώρα, νέα ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ τα σκουπίδια εξακολουθούν να «πνίγουν» τη χώρα.Βασικό αίτημα των συμβασιούχων των δήμων είναι η μονιμοποίησή τους και γι’ αυτό ήδη έχουν απορρίψει την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει, οι προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας να πραγματοποιούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, καθώς και τη μοριοδότηση των υποψηφίων, με βάση τους μήνες εμπειρίας τους στη συγκεκριμένη θέση. Την πρόταση του απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την Πέμπτη θα διεξαχθούν κανονικά.
Απορρίφθηκε η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Σε κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Είναι μια πρόταση εκτός τόπου και χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας δε πως το απόγευμα θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου και θα ψηφιστεί άμεσα.
«Αν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δεχθούν την πρόταση, ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» προειδοποίησε.
«Η πρόταση των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν οδηγεί πουθενά, με βάση και τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, δήλωσε ο υπουργός στον Alpha 9,89. Ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι με την κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω έως τον Μάρτιο.
Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τους 2.500 συμβασιούχους εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.
Για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επέμεινε μέσω του ΣΚΑΪ ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τη συνέχιση της εργασίας τους στους δήμους.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι με την πρόταση του κ. Σκουρλέτη ουσιαστικά κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα δεν μπορεί να έχει δικαίωμα στην προκήρυξη. «Όσοι είναι πάνω των 45 ετών δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στην προκήρυξη, χάνουν τη οριοθέτηση τους, η διαδικασία θέσεων είναι μόνο 2.500 μπορεί να αυξηθεί αλλά κανείς δήμαρχος δεν υποχρεούται να κάνει την προκήρυξη, ενώ η νέα σύμβαση χάνονται προηγούμενα εργασιακά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...