Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Κύμα καύσωνα ώς την Κυριακή

Κύμα καύσωνα ώς την Κυριακή

zesti-kalokairi-630.jpg

EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡH
Με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού είναι αντιμέτωποι οι πολίτες καθώς ο υδράργυρος αναμένεται τις επόμενες μέρες να σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, αύριο (Τετάρτη) τους 39 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη τους 40-41 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή στα δυτικά τους 37-39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.
Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές την Τετάρτη και την Πέμπτη τούς 35 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή και το Σάββατο τους 36-38 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή στα δυτικά τούς 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Μέτρα αυτοπροστασίας

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστάται στους πολίτες:
 Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
 Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κλιματιζόμενοι χώροι ανά δήμο και περιφέρεια

Ενημέρωση για τους κλιματιζόμενους χώρους ανά δήμο και Περιφερειακή Ενότητα στον σύνδεσμο:
Επίσης, στον τηλεφωνικό αριθμό 1539.

Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Το φθινόπωρο το δημοψήφισμα Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα Newsroom   Δημοσίευση 20.06.2018 ...