Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Χτυπούσαν γυναίκες φωτορεπόρτερ με κλοτσιές και μπουνιές»

«Χτυπούσαν γυναίκες φωτορεπόρτερ με κλοτσιές και μπουνιές»

diki_h.a.jpg

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Αρχικά μας έλεγαν “αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι”. Προσπάθησαν να καταστρέψουν τη φωτογραφική μηχανή της Συμέλας. Αφού μας έβρισαν και μας έσπρωξαν βίαια, χειροδίκησαν στη Συμέλα και στη Λουίζα. Τη Συμέλα τη χτύπησαν με κλοτσιά στη λεκάνη και τη Λουίζα με γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι αστυνομικοί απείχαν μόλις ένα μέτρο.
Δεν έκαναν κάτι, αδιαφόρησαν». Με αυτά τα λόγια ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος περιέγραψε χθες στο Εφετείο τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν δύο γυναίκες συνάδελφοί του, η Συμέλα Παντζαρτζή και η Λουίζα Γκουλιαμάκη, από ομάδα 7-10 χρυσαυγιτών, στις 7/7/2014, έξω από το Εφετείο.
Ο μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση περίπου 200 χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των Ν. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Χρ. Παππά.
Οι χρυσαυγίτες επιδόθηκαν σε πρωτοφανείς βιαιοπραγίες, με ρίψεις αντικειμένων, κλοτσιές, μπουνιές, κεφαλοκλειδώματα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, μέχρι ξυλοδαρμούς φωτορεπόρτερ – με σοβαρότερα τραυματισμένο τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο, που μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο νοσοκομείο.
Περιγράφοντας τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ο μάρτυρας είπε ότι «είχαν ομοιόμορφη αμφίεση, ήταν γυμνασμένοι, ενεργούσαν από κοινού, ως ομάδα», ενώ ο χρυσαυγίτης που χτύπησε τη Συμέλα ήταν «1,90 ύψος, με μαύρο μπλουζάκι με τα διακριτικά της Χ.Α., 35-40 ετών». Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση της πρώην προέδρου του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Μαρίας Κουβέλη.

Ευρωβουλευτές της Αριστεράς στην αυριανή συνεδρίαση

Την ακροαματική διαδικασία που συνεχίζεται αύριο Παρασκευή στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού θα παρακολουθήσουν δύο ευρωβουλευτές της Αριστεράς (GUE-NGL), η Αντζελα Βαλίνα (Iσπανία, Ενωμένη Αριστερά) και ο Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke).
Στις 11.00 έξω από τον χώρο των φυλακών θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, που πραγματοποιείται με σκοπό «να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να διεθνοποιηθεί η υπόθεση, να αποκαλυφθεί η εγκληματική φύση του νεοναζισμού και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια ανοχής και νομιμοποίησής του στα μάτια της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...