Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Νέα «Ίμια» στην Κύπρο προκάλεσαν οι Τούρκοι: «Κάρφωσαν» σημαία σε βραχονησίδα (εικόνες

Νέα «Ίμια» στην Κύπρο προκάλεσαν οι Τούρκοι: «Κάρφωσαν» σημαία σε βραχονησίδα (εικόνες)

    Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 13:47
    Νέα «Ίμια» στην Κύπρο προκάλεσαν οι Τούρκοι: «Κάρφωσαν» σημαία σε βραχονησίδα (εικόνες)

    Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

    Σε πρόκληση τύπου κυπριακών «Ιμίων» προχώρησε η Άγκυρα αφού «κάρφωσε» την τουρκική σημαία στη βραχονησίδα «Χότη» ανοιχτά του Αγίου Αμβροσίου στην Κερύνεια τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans-Montana
    Αύριο ξεκινούν στο Crans-Montana της Ελβετίας οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό όπου διακυβέβεται η ίδια η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας (Ο γράφων με εκτενή αρθρογραφία του έχει ταχθεί κατά της όποιας υποτιθέμενηςε «λύσης» στο Κυπριακό αφού η βάση συζήτησης αποτελείται από τις τουρκικές επιδιώξεις και δεν προσφέρει τίποτα στους Ελληνοκυπρίους αντιθέτως θα τους στερήσει από την ανεξαρτησία τους. Ο γράφων θεωρεί ότι πρέπει η βάση των συζητήσεων να ξεκινήσει με το δόγμα «μηδενικές εγγυήσεις, καθόλου κατοχικός στρατός» για να υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτές)
    Φωτογραφίες που ανήρτησε χρήστης του Facebook απεικονίζουν την τουρκική σημαία πάνω στη βραχονησίδα «Χότη» ανοιχτά του Αγίου Αμβροσίου στην Κερύνεια ή «σιοίρος» ή «κατσόσιοιρος» όπως ονομαζόταν από τους κατοίκους της περιοχής όπως αναφέρει το κυπριακό newsfromcyprus.net (http://www.newsfromcyprus.net/share/article-ai5j.html)
    Τις φωτογραφίες συνοδεύει η εξής ανάρτηση:
    «Δυστυχώς έγινε και αυτό, Η σημαία τους υψώθηκε ακόμα και στον ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟ μας. Ημερομηνία λήψης 26/6/2017»
    Απέναντι από το ξωκλήσι του Αγίου Δημητριανού στον Άγιο Αμβρόσιο, στον μακρινό ορίζοντα φαίνεται η μικρή βραχονησίδα. Σύμφωνα με την παράδοση ένα θαλάσσιο τέρας τρομοκρατούσε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια του Άγιου Δημητριανού.
    Ο Άγιος μεταμόρφωσε το θαλάσσιο τέρας σε αυτή την βραχονησίδα, λέει η παράδοση.
    Τι να πούμε. Οι Τούρκοι έδωσαν απάντηση στην έναρξη των γεωτρήσεων της Τotal και ταυτόχρονα αποστέλλουν μήνυμα για το πως θέλουν να βλέπουν τις «διαπραγματεύσεις»
    Θεωρούν ήδη την Κύπρο προτεκτοράτο τους

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

      Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του  καιρού  με  βροχές  σε όλη σχεδόν τη χώρα και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από το πρωί σήμερα (19.03...