Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Επίθεση με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας

Επίθεση με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας

Εγινε ρίψη χειροβομβίδων - Για τρομοκρατία έκανε λόγο ο Μαδούρο
 Επίθεση με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Αστυνομικός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας και όταν έφτασε στο σημείο, έριξε χειροβομβίδες.

Στη συνέχεια ανέβασε μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Μαδούρο. Δεν έκρυψε μάλιστα την ταυτότητά του λέγοντας ότι ονομάζεται Όσκαρ Πέρες. Στο βίντεο εμφανίζεται πλαισιωμένος από τέσσερις ένοπλους με κουκούλες, καλώντας τους συμπολίτες του να ρίξουν την τυραννία του Μαδούρο.

«Δεν ανήκουμε σε κόμμα, είμαστε πατριώτες και θέλουμε να λειτουργούν οι θεσμοί» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μίλησε για τρομοκρατία. Είπε μάλιστα ότι στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι που θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, επίθεση δέχθηκε και το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας ελέγχεται πλήρως από τον Μαδούρο και έχει κατά καιρούς λάβει αποφάσεις που προκάλεσαν την οργή της Αντιπολίτευσης. Στην πλέον πρόσφατη, ο Μαδούρο προσπάθησε να καταργήσει το Κοινοβούλιο (που δεν ελέγχει) και να το υποκαταστήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Τελικώς, έκανε πίσω.

Οι διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση εδώ και τρεις περίπου μήνες. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
 ΠΗΓΗ BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...