Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

«Ραμμένος» στα μέτρα των Βρυξελλών ο νέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ

«Ραμμένος» στα μέτρα των Βρυξελλών ο νέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ

desfa.jpg

ΔΕΣΦΑΈρευνα από την Ε.Ε. για την προτεινόμενη εξαγορά της ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR
Με την έναρξη της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) κλείνει η κυβέρνηση τα τελευταία προαπαιτούμενα από τη δεύτερη αξιολόγηση, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης σε μια ακόμη εταιρεία ενεργειακών διαχείρισης δικτύων μετά τον ΑΔΜΗΕ.
Ο νέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ έρχεται λίγους μήνες μετά την ακύρωση του προηγούμενου που είχε προκηρυχθεί το 2014 από τη Νέα Δημοκρατία και είχε τότε οδηγήσει στην ανακήρυξη της κρατικής εταιρείας του Αζερμπαϊτζάν «Socar» ως μοναδικής πλειοδότριας εταιρείας.
Αυτή τη φορά, αν και οι όροι του διαγωνισμού δεν αποκλείουν ολοσχερώς εταιρείες που δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση εφόσον μετέχουν μειοψηφικά σε κοινοπραξίες με ευρωπαϊκές εταιρείες, εν τούτοις θέτουν ως βασική προϋπόθεση οι υποψήφιοι επενδυτές να ελέγχονται από πιστοποιημένους Ευρωπαίους διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου.
Η διαγωνιστική διαδικασία που προκήρυξε χθες το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΔΕΣΦΑ θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη αφορά την κατ' αρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 24 Ιουλίου που θα οδηγήσει στην προεπιλογή των υποψήφιων επενδυτών.
Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι είναι οι εταιρείες Alantra Greece Corporate Advisors S.A. και Alpha Bank A.E., ενώ νομικοί σύμβουλοι είναι η δικηγορική εταιρεία Kουταλίδη και η Clifford Chance LLP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...