Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Μετά το Κατάρ έρχεται και η σειρά της Τουρκίας;

Μετά το Κατάρ έρχεται και η σειρά της Τουρκίας;

  Τρίτη, 06 Ιούνιος 2017 18:55
  Μετά το Κατάρ έρχεται και η σειρά της Τουρκίας;

  Φόβοι στην Άγκυρα για την αντιτρομοκρατική στρατηγική των ΗΠΑ

  Το ξέσπασμα της κρίσης του Κατάρ φαίνεται να είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου" της αμερικανικής στρατηγικής σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η προεδρία Τραμπ έχει δείξει την αποφασιστικότητά της για την πάταξη των τζιχαντιστών ξεκινόντας όχι από την αποκλειστική αντιμετώπιση των οργανώσεων, όπως έκανε ο Ομπάμα, αλλά από τις "κορυφές", δηλαδή εξουδετερώνοντας τα κράτη που υποθάλπτουν και χρηματοδοτούν ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις. Εκτός του Κατάρ και διαφόρων άλλων κρατών του Κόλπου που έχουν "φλερτάρει" έντονα με τους τζιχαντιστές, είναι και η Τουρκία η οποία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για υποβοήθηση μαχητών του ISIS.
  Οι σχέσεις Τουρκίας και Κατάρ είναι εντονότατες. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι πρώτοι Τούρκοι στρατιώτες και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης του Τουρκικού Στρατού τύπου ACV-15 έφτασαν στο Κατάρ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν τότε για 88 Τούρκοι στρατιώτες και Αξιωματικοί με 15 ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ ACV-15 που αναπτύχθηκαν στο Κατάρ εγκαινιάζοντας την παρουσία των Τούρκων στη χώρα. Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Ταγματάρχη Ihsan Bülbül οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετα την ανάπτυξη των πρώτων 88 Τούρκων στρατιωτικών στο Κατάρ πρόκειται να στείλουν στο Αραβικό κράτος σε πρώτη φάση 500-600 άτομα, ενώ στο μέλλον ο αριθμός θα αυξηθεί στους 3000 στρατιωτικούς.
  Αυτή η Τουρκική δύναμη Ταχείας Αναπτύξεως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της άμυνας του Κατάρ σε περιόδους κρίσης αξιοποιώντας την υποδομή που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες.
  Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης:
  Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν ήταν από χθες στα τηλέφωνα, όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όντας φανερά ανήσυχος για το σύμμαχό του εμίρη του Κατάρ διότι γνωρίζει ότι η βιωσιμότητα της αραβικής χώρας εξασφαλίζει την προεδρία του στην Τουρκία. Ωστόσο, το μέλλον του "σουλτάνου" μοιάζει δυσοίωνο μέρα με την ημέρα. el.gr

  Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

  «Είμαστε συνεπείς σε αυτό το θέμα» Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Newsroom  ...