Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ούτε ΔΣ από φιλόπτωχο σωματείο δεν «#παραιτείται» με τόσο λίγους

Ούτε ΔΣ από φιλόπτωχο σωματείο δεν «#παραιτείται» με τόσο λίγους

paraitiheite-arta.jpg

Φωτογραφίες «ΕΦ.ΣΥΝ.»/Μάριος Βαλασόπουλος
Έπρεπε να την κάνουν τη συγκέντρωση Δευτέρα ή Τετάρτη οι «Παραιτηθείτε», ώστε να είναι κλειστά τα μαγαζιά. «Μη φεύγετε, σε λίγο κλείνουν τα μαγαζιά και θα είμαστε περισσότεροι» έλεγαν οι διοργανωτές από τα μεγάφωνα.
Ήταν 9 παρά τέταρτο και περισσότερο έμοιαζε με διαλυμένη συγκέντρωση. Να επιμένουν οι έρμοι οι διοργανωτές: «Μην στέκεστε σε πηγαδάκια, ελάτε προς το κέντρο να φαινόμαστε περισσότεροι». Αραιά αραιά να φαινόμαστε καμία σαρανταρέα.
Το περίμενα πως θα ήταν μία συγκέντρωση παρωδία, το ομολογώ, αλλά όχι και τόσο. Δεν ήταν μόνο αυτοί που ήταν εκεί, το στιλ τους, το βόρεια προάστια, αλλά και το πόσοι ήταν. Με τέτοιας έντασης «παραιτηθείτε» δεν παραιτείται ούτε ΔΣ φιλόπτωχου σωματείου, όχι κυβέρνηση.
Το ακόμα καλύτερο ήταν που έλεγαν πως τους πολέμησαν τα ΜΜΕ και δεν τους πρόβαλλαν! Την ώρα εκείνη έβλεπες γύρω σου ένα σωρό κάμερες. Ποιος τους πολέμησε; Ο ΣΚΑΪ; Ας μην ήταν τόσο αποτυχημένη αυτή η συγκέντρωση και θα... βλέπατε τι θα... βλέπαμε αύριο.
Στο τέλος τους λυπήθηκα. Τζάμπα ο οίστρος του Πέτρου Τατσόπουλου που έλεγε στους συνομιλητές του για τον «αλήτη Τσίπρα». Εντάξει, στα μεγάφωνα τον αποκαλούσαν... κατακάθι! Και σε ένα πλακάτ έγραφα «Go To Hell Tsipras» Μένουμε Ευρώπη.

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 Νικόλαος Μακαρέζος, Στυλιανός Παττακός, Γεώργιος Παπαδόπουλος           Στρατιωτικό κίνημ...