Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συμφώνησαν, αλλά πρέπει να… διαφωνήσουν σε όλα!…


Συμφώνησαν, αλλά πρέπει να… διαφωνήσουν σε όλα!…


Χαμηλοί τόνοι από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς με κοινά συμπεράσματα, χωρίς όμως να προκύψει κοινή γραμμή, επειδή πρέπει να… διαφωνήσουν!


Σε χαμηλούς τόνους και χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση σε αυτή την συνάντηση ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Η συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρώτου με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον επικεφαλής της ΝΔ να τονίζει ότι »ο λαός θα πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι έγινε στην διαπραγμάτευση».
Καλωσορίζοντας τον Κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι »στις μεταξύ μας σχέσεις μπορούμε να έχουμε ένα επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας. Να έχουμε ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, νομίζω ότι είναι απαραίτητο».
Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι »θα τα πούμε στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση. Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι έγινε». Όσον αφορά το Κυπριακό, πρόσθεσε ότι είναι στην διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση και είναι έτοιμος να ακούσει.
Απαντώντας ο Α. Τσίπρας επισήμανε ότι »πάντοτε υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητιούνται ιδίως σε ευαίσθητα θέματα. Στις μέρες μας ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, που όλα μεταδίδονται με μεγάλή ταχύτητα, παρόλαυτα οι σκέψεις και οι στρατηγικές της διαπραγμάτευσης πρέπει να περιφρουρούνται. Ιδίως όταν έχουν να κάνουν με εθνικά θέματα».
Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της διάσκεψης στην Ελβετία.
Στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5hJ30