Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Εκκρεμότητες για τη συμφωνία - Διαψεύδει το Υπ.Οικ. την κατάθεση πολυνομοσχεδίου

Εκκρεμότητες για τη συμφωνία - Διαψεύδει το Υπ.Οικ. την κατάθεση πολυνομοσχεδίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Αντιμέτωπη με εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης φέρεται να βρίσκεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είχαν, νωρίτερα, σύσκεψη με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρονται να επεσήμαναν ότι υπάρχει ένα πακέτο μέτρων – προαπαιτούμενων τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν κατεπειγόντως, και συγκεκριμένα μέχρι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.
Χωρίς να έχει καταστεί σαφές το περιεχόμενο των διατάξεων (αν και σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές αφορούν κυρίως το συνταξιοδοτικό και, δευτερευόντως, τα εργασιακά και την επιτάχυνση των επενδύσεων), κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης εξετάστηκαν και η διαδικασία ψήφισης των μέτρων, που εκ των πραγμάτων θα αποτελέσει δοκιμασία για τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Κι αυτό διότι πολύ πρόσφατα ψηφίστηκε ένα βαρύ πακέτο μέτρων, την ίδια ώρα που το αφήγημα περί ελάφρυνσης του χρέους και οι σχετικές προσδοκίες της κυβέρνησης για άμεση και καθαρή λύση μοιάζουν να εξανεμίζονται.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το Α' σενάριο προβλέπει την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, ώστε αυτό να ψηφιστεί μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Ωστόσο, επειδή μία τέτοια διαδικασία αναμένεται να είναι πολιτικώς επώδυνη για την κυβέρνηση και, κατά πληροφορίες, αντιμέτωπη με τον εκνευρισμό των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η κυβέρνηση εξετάζει και το ακόλουθο σενάριο: να καταθέσει το πλήθος των μέτρων ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο που συζητείται την Παρασκευή ώστε οι διατάξεις να ψηφιστούν το ταχύτερο δυνατό και με το μικρότερο ίσως επικοινωνιακό αντίκτυπο.
Διαψεύδει η κυβέρνηση
Την ίδια στιγμή, «παντελώς ανυπόστατη» χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Oικονομικών τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση αναζητεί μία «καλή λεκτική διατύπωση ή την κατάλληλη φρασεολογία» για να πάρει την ποσοτική χαλάρωση. Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν επίσης «ανυπόστατες και εξίσου ευφάνταστες» τις πληροφορίες για την κατάθεση πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο και των τελευταίων προαπαιτούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...