Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Πολύ δυσάρεστη εξέλίξη: Αποπέμπεται ο Ρ.Πρίμπους και οι υπόλοιποι ελληνοαμερικανοί σύμβουλοι του Ν.Τραμπ;

Πολύ δυσάρεστη εξέλίξη: Αποπέμπεται ο Ρ.Πρίμπους και οι υπόλοιποι ελληνοαμερικανοί σύμβουλοι του Ν.Τραμπ;

    Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 10:30
    Πολύ δυσάρεστη εξέλίξη: Αποπέμπεται ο Ρ.Πρίμπους και οι υπόλοιποι ελληνοαμερικανοί σύμβουλοι του Ν.Τραμπ;

    Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

    Mία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τον Ελληνισμό φαίνεται να διαδραματίζεται στις ΗΠΑ αν βέβαια γίνει πιστευτό το δημοσίευμα του Politico το οποίο είναι φίλα προσκείμενο στο Σύστημα Ομπάμα-Σόρος-Κλίντον και ισχυρίζεται ότι οι ημέρες του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη Ρ.Πρίμπους στον Λευκό Οίκο είναι μετρημένες και μαζί με αυτόν και όλων των στενών Ελληνοαμερικανών συμβούλων του Προέδρου.
    Kάτι που αρνείται φυσικά το περιβάλλον Τραμπ
    Για να γίνει κατανοητό ο Πρίμπους καθημερινά προωθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού και ως προσωπάρχης θεωρείται ο νούμερο 2 μετά τον ίδιο το Ν.Τραμπ. Εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη είναι σίγουρο ότι οι θέσεις τους θα καλυφθούν από άτομα που είναι πολύ πιθανό να πρόσκεινται στο τουρκικό λόμπι
    Σύμφωνα λοιπόν με το Politico οι ευθύνες που επιρρίπτονται στον οµογενή συνεργάτη του προέδρου αφορούν τη διαρροή σηµαντικών πληροφοριών από πρόσωπα προσκείµενα στον ίδιο, αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούµενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει το νοµοσχέδιο για την Υγεία, παρά τις καλές επαφές που διατηρεί µε τους Ρεπουµπλικάνους.
    Δηλαδή δεν μπόρεσε να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα.
    Φυσικά το επιχείρημα του Politico στερείται ουσίας διότι: Οι διαρροές γίνονται επειδή ο Ν.Τραμπ αποτελεί «κόκκινο πανί» για το «βαθύ αμερικανικό κράτος» και τα «αυτια» του βρίσκονται παντού
    Όσο για την ρεπουμπλικανική ομάδα είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος ναι μεν ήταν ο υποψήφιός τους αλλά όχι επειδή τον επέλεξε το κόμμα αλλά οι Αμερικανοί πολίτες και τον «φορτώθηκαν» με το έτσι θέλω.
    Ως ελεγχόμενοι και αυτοί από το «βαθύ» αμερικανικό κράτος σαμποτάρουν» τον πρόεδρο σε κάθε ευκαιρία
    Οπως αναφέρεται, πρόκειται για την τρίτη προθεσµία που δίδεται από τον Αµερικανό πρόεδρο: η πρώτη ήταν στις πρώτες 100 ηµέρες προεδρίας του και η δεύτερη µετά την επιστροφή του από το πρώτο ταξίδι που πραγµατοποίησε µετά την εκλογή του. 
    Η σηµασία της παρουσίας του στο οργανόγραµµα της αµερικανικής προεδρίας, αλλά και στον άτυπο ειδικό ρόλο που έχει από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είναι μέγιστη
    Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, από τη στιγµή που το χρίσµα των Ρεπουµπλικάνων κατέληξε στον Ντ. Τραµπ µέχρι και τις προεδρικές εκλογές του Νοεµβρίου, λειτούργησε ως γέφυρα ανάµεσα στον νυν πρόεδρο και το Ρεπουµπλικανικό Κόµµα το οποίο και δεν τον ήθελε πραγματικά.
    Μεσολάβησε προκειµένου να εξοµαλυνθούν οι σχέσεις του Αµερικανού προέδρου µε τον Πολ Ράιαν, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, µε τον οποίο διατηρεί πολύ στενή σχέση.
    Στη συνεισφορά του Ράινς Πρίµπους θα πρέπει να συνυπολογίζεται η καλλιέργεια καλών σχέσεων µε την ελληνική Οµογένεια των ΗΠΑ και τον Αρχιεπίσκοπο Αµερικής, κ. ∆ηµήτριο.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που ένα φιλικό προς τους Δημοκρατικούς ΜΜΕ τον εμφανίζει ως «τελειωμένο». Αυτή είναι και η επιδίωξη του Συστήματος που ελέγχει τις ΗΠΑ.
    Το Politico μάλλιστα προτείνει και δύο τρόπους «καρατόμησής» του:
    Ο πρώτος είναι να παραµείνει στον Λευκό Οίκο, αλλά σε άλλη θέση, και να αναλάβουν αυξηµένα καθήκοντα άλλοι συνεργάτες του Ντ. Τραµπ, µε τους οποίους έχουν ήδη γίνει διερευνητικές επαφές. Ο δεύτερος προβλέπει την αξιοποίηση του Ράινς Πρίµπους στη θέση του πρεσβευτή στην Αθήνα, µια εξέλιξη που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, αφού το µοναδικό επιχείρηµα υπέρ της είναι η ελληνική καταγωγή του.
     Αν, τελικά, επιλεγεί η απόλυση του Ράινς Πρίµπους, δεν αποκλείεται, σύµφωνα µε αναλυτές, ο Λευκός Οίκος να εισέλθει σε µια νέα περίοδο εσωστρέφειας, αφού θα πρόκειται για την τρίτη απόλυση µετά από εκείνες του προεδρικού συµβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιµς Κόµεϊ.
    Κοινός παρονοµαστής και στις τρεις περιπτώσεις, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο, η υπόθεση των σχέσεων του Λευκού Οίκου µε τη Ρωσία.
    Όμως μια ενδεχόµενη αποµάκρυνσή του από τη θέση του προσωπάρχην μπορεί να αποβεί μοιραία καθώς θα συµπαρασύρει και άλλους οµογενείς που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου.
     Ο Ν.Τραμπ έχει πλαισιωθεί με στενούς συμβούλους ελληνικής καταγωγής που προσφέρουν τα μέγιστα στον Ελληνισμό και βοηθούν στα εθνικά συμφέροντα.

    Σχετική Ενημέρωση

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα

      Βιασμός 12χρονης Κολωνό: Ένοχος ο Μίχος και για τον βιασμό - Αθώα η μητέρα Newsroom   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:58 CNN Greece