Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

efsyn.gr Επίθεση σε μουσουλμάνους στο Λονδίνο

Επίθεση σε μουσουλμάνους στο Λονδίνο UPD

britain-struck-630.jpg

AP Photo/Tim Ireland
Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες -όλοι μουσουλμάνοι- όταν βαν έπεσε πάνω σε πιστούς κοντά σε τέμενος στην περιοχή Φίνσμπουρι Παρκ του βόρειου Λονδίνου.
Ο 48χρονος οδηγός του φορτηγού ακινητοποιήθηκε από το πλήθος, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από ψυχιάτρους.
Σύμφωνα με τις αρχές, έχει συλληφθεί για επίθεση.
«Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους», φέρεται να φώναξε. Τη διεξαγωγή των ερευνών ανέλαβε η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και σύμφωνα με τις πρώτε πληροφορίες έρευνες διεξάγονται και στην πόλη του Κάρντιφ.
Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra.
Ωστόσο, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα του δράστη. Δύο από τους δέκα τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Μετά την επίθεση μουσουλμάνοι προσεύχονταν στον δρόμο | Yui Mok/PA via AP
Η αστυνομία έλαβε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. (τοπική ώρα, 2:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου.
Όπως ανέφεραν μάρτυρες στο Sky News, ιμάμης του τεμένους προστάτεψε τον οδηγό του βαν από εξαγριωμένους περαστικούς που προσπάθησαν να τον λιντσάρουν μέχρι να έρθει η βρετανική αστυνομία.
Τις πληροφορίες επαλήθευσε σε ανακοίνωσή του το Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας που ευχαριστεί τον ιμάμη Μοχάμεντ Μαχμούντ για το θάρρος και το κουράγιο του καθώς βοήθησε στην εξομάλυνση της «άμεσης κατάστασης» μετά το περιστατικό και «απέτρεψε περαιτέρω τραυματισμούς και απώλεια ζωής».
«Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας» αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση του Μουσουλμανικού Κέντρου Πρόνοιας.
#FinsburyPark Racist attacker being arrested

Μέι: «Αποκρουστική» τρομοκρατική επίθεση

Μιλώντας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το περιστατικό «αποκρουστική» τρομοκρατική επίθεση και υποσχέθηκε περισσότερη ασφάλεια
«Σήμερα το πρωί, η χώρα μας ξύπνησε με τα νέα άλλης μιας τρομοκρατικής επίθεσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς μας, της δεύτερης αυτό τον μήνα και τόσο αποκρουστικής όπως και εκείνες που προηγήθηκαν», δήλωσε.
«Ήταν μια επίθεση εναντίον μουσουλμάνων κοντά στον τόπο λατρείας τους», συμπλήρωσε, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το τέμενος όπου σημειώθηκε η επίθεση.
O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, χαρακτήρισε «φρικιαστική» την επίθεση εναντίον μιας συγκεκριμένης κοινότητας, κατά όλων των κοινών αξιών.
Σύμφωνα με πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας (MCB),  πρόκειται για «μια βίαιη εκδήλωση ισλαμοφοβίας». 
Ο σύζυγος της δολοφονημένης Τζο Κοξ, που ήταν μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι τόσο οι ακροδεξιοί όσο και οι ισλαμιστές τρομοκράτες μοιράζονται μια ιδεολογία, που θα πρέπει να ηττηθούν.

Βίαιη αντίδραση

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με αποκορύφωμα τη σημερινή φαίνεται ότι αυξάνουν και τα συναισθήματα μίσους και δυσπιστίας μεταξύ μουσουλμάνων και άλλων πολιτών.
Όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την επίθεση και ενώ ο δράστης προσπαθούσε να διαφύγει, μια ομάδα πιστών που βρίσκονταν έξω από το τέμενος επιτέθηκε εναντίον του χτυπώντας και κλοτσώντας τον.
Ο άνδρας, που έχει συλληφθεί για την επίθεση, σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του ιμάμη Μοχάμεντ Μαχμούντ, που τους κάλεσε να επιδείξουν ψυχραιμία και να σταμτήσουν την επίθεση.
Όπως είπε, «οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ώριμοι αδελφοί».
Τη θετική παρέμβαση του ιμάμη εξήρε και ο επικεφαλής της του τοπικού μουσουλμανικού κέντρου, Τουφίκ Κατσίμι, που δήλωσε ότι «χάρη στη γενναιότητα και το κουράγιο του ιμάμη η κατάσταση ηρέμησε αμέσως και πλόλαβε περαιτέρω τραυματισμούς και ζημιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Δύση καταδικάζει την επανεκλογή του Πούτιν από τη Ρωσία. Κίνα και Ινδία υπόσχονται στενότερο

υς δεσμούς Του  Matthias Williams  και  John Irish 19 Μαρτίου 2024  1:04 π.μ. GMT+2  Ενημερώθηκε πριν από 9 ώρες 0 seconds of 0 seconds Έντα...