Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ρέγκλινγκ: Στο μέλλον το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε διασώσεις χωρών Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προέβη χθες σε συνέντευξή του στο δελτίο της ΕΡΤ ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο μέλλον οι διασώσεις χωρών θα αντιμετωπίζοντας μόνο από τον ESM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: »Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του».

Ρέγκλινγκ: Στο μέλλον το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε διασώσεις χωρών

Σε μια ιδιαίτερη αποκάλυψη προέβη χθες σε συνέντευξή του στο δελτίο της ΕΡΤ ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο μέλλον οι διασώσεις χωρών θα αντιμετωπίζοντας μόνο από τον ESM, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ESM σημείωσε: »Υπάρχει βέβαια και η συζήτηση το τι θα κάνουμε με τον ΕSM. Πολλοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διευρύνουμε τις ευθύνες, κάτι το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να γίνει, ίσως μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, το επόμενο έτος. Όποτε ξεσπάσει μια επόμενη κρίση, πράγμα το οποίο δεν προβλέπω στο εγγύς μέλλον, πιθανόν θα αντιμετωπιστεί χωρίς το ΔΝΤ. Οπότε ο ESM, από αυτή την άποψη θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και μπορεί να διευρύνει την εξουσία του».

Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα

Το φθινόπωρο το δημοψήφισμα Επικυρώνεται σήμερα από τη Βουλή της πΓΔΜ η συμφωνία με την Ελλάδα Newsroom   Δημοσίευση 20.06.2018 ...