Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κυπριακή ΑΟΖ:«Απόβαση» της Exxon Mobil - «Οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλειά μας»!

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Εκτελεστικό της Διευθυντή της Exxon Mobil, Ντάρεν Γουντς στην οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για το ερευνητικό πρόγραμμα της αμερικάνικης εταιρείας στη Κυπριακή ΑΟΖ. 
Ο Ντάρεν Γουντς διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα γεωτρήσεων θα συνεχιστεί κανονικά και την ασφάλειά του προγράμματος σε ότι αφορά την Exxon Mobil, την εεγυάται το κράτος των ΗΠΑ!
Υπονοώντας ότι κανένα "τρίτο μέρος" δεν θα τολμήσει να κινηθεί κατά των εξεδρών της Exxon Mobil. 
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν, δήλωσε πως "Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της"! 
Ο κ. Κοέν όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ από την Ουάσιγκτον απαντούσε σε ερωτήσεις αντιπροσώπων του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Eξωτερικών και ενέργειας Ι. Κασουλίδης και Γ. Λακκοτρύπης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Εκ μέρους της ExxonMobil στη συνάντηση παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη. 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που άπτονται των περιφερειακών ενεργειακών εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» για επίθεση του Τελ Αβίβ στη Ράφα Με αντάλλαγμα ένα περιορισμένο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν 18.04.2024 | 10:30

      Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όπως η Jerusalem Post και οι Times of Israel μεταδίδουν σήμερα ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» για επίθ...