Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ποιοι φοβούνται τουρκική απόβαση στην Κύπρο; Πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις στρατευμάτων στο νησί

Ποιοι φοβούνται τουρκική απόβαση στην Κύπρο; Πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις στρατευμάτων στο νησί!

    Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 18:54
    Ποιοι φοβούνται τουρκική απόβαση στην Κύπρο; Πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις στρατευμάτων στο νησί!

    Του Ραφαήλ Αξιώτη

    Πρώτο το el.gr με σχετική ανάρτησή του πριν αρκετές ημέρες είχε προειδοποιήσει για την ισραηλινή ανησυχία στην Κύπρο λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης τουρκικής προκλητικότητας στο νησί. Η Κύπρος θεωρείται για το Τελ Αβίβ η υπέρτατη "έξοδος διαφυγής" από το επιθετικό σκηνικό της Μέσης Ανατολής και έχει βασίσει πάνω της ολόκληρα σχέδια αγωγών και ναυτικής συνεργασίας. Συνεπώς, οτιδήποτε κακό συμβεί στην Κύπρο, θα συμβεί αναπόφευκτα στο Ισραήλ.
    Η σχετικά μικρή αμυντική δυνατότητα της Μεγαλονήσου αναβαθμίστηκε όταν πριν λίγες ημέρες αποβιβάστηκαν περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος για  να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη άσκηση που έχει δει ποτέ το νησί, η οποία θα περιλαμβάνει και χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον πιθανής αεραπόβασης. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και η πλειονότητά της θα υλοποιηθεί σε απόρρητες τοποθεσίες του όρους Τρόοδος, με πιθανές ενέργειες προσομοίωσης ανταρτοπολέμου και δολιοφθορών κατά του εχθρού.
    Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αεριωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. 
    Τελευταία, η Άγκυρα δηλώνει την πρόθεσή της να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης ένεκα των ενεργειακών σχεδιασμών της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Η δημιουργία του αγωγού East Med θα δημιουργήσει μία ενεργειακή "θηλιά" στον λαιμό του Ερντογάν και οι Ισραηλινοί κάνουν τα πάντα για να το αξιοποιήσουν. 
    «Το κράτος του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στους δεσμούς με την Κύπρο και είναι σημαντικό για μας να επενδύσουμε σε αυτή τη σχέση”, ανέφερε, προσθέτοντας πως το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη στρατηγική σημασία στους δεσμούς του με το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Και ως το άτομο που προΐσταμαι αυτού του Υπουργείου είμαι περήφανος που είμαι εδώ σήμερα και συμβάλλω στην ενίσχυση αυτών των δεσμών», είχε αναφέρει πριν δύο μήνες ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας Μοσέ Γιαλόν.
     Συνεπώς, περιμένουμε τα πάντα από την Τουρκία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Δολοφονία Λυγγερίδη: Προκλητικοί οι 64 κατά τη μεταφορά τους στον Εισαγγελέα

      Εξύβρισαν και χειρονόμησαν κατά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ - Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της...