Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Έχεις αυτοκίνητο; - Ας πρόσεχες - Δες την συνέχεια του μπάχαλου που ξεκίνησε το ΥΠΟΙΚ

Έχεις αυτοκίνητο; - Ας πρόσεχες - Δες την συνέχεια του μπάχαλου που ξεκίνησε το ΥΠΟΙΚ

    Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 07:08
    Έχεις αυτοκίνητο; - Ας πρόσεχες - Δες την συνέχεια του μπάχαλου που ξεκίνησε το ΥΠΟΙΚ

    Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

    Aπίστευτο μπάχαλο προκάλεσε η κυβέρνηση με την περίφημη τροπολογία για τα ανασφάλιστα οχήματα δίνοντας την εντύπωση ότι «δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρα».
    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει επι λέξει χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, «λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες».

    Εδώ ξεκινάνε τα ωραία:
    Η διορία έως τις 14/7/2017 είναι μικρότερη αυτής που έδινε η ατομική ειδοποίηση που έλαβαν μέσω του Taxisnet οι ιδιοκτήτες των 1,151 εκατ. οχημάτων που εντοπίστηκαν ανασφάλιστα.
    Η ειδοποίηση έδινε περιθώριο έως και τις 14 Αυγούστου, δηλαδή έναν μήνα παραπάνω.
    Ακόμα και αυτό όμως έρχονταν σε αντίθεση με τον νόμο 4141 του 2013 (στο άρθρο 26) που ανέφερε, ότι όσοι εντοπιστούν για ανασφάλιστο όχημα θα είχαν περιθώριο 8 ημερών να πληρώσουν το προβλεπόμενο παράβολο και να ασφαλιστούν.
    Έτσι από τις 8 ημέρες πήγαμε στις 60 και μετά στις 30!
    Τι γίνεται τώρα; Τρια τινά θα συμβούν σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές του υπουργείου
    Όσοι ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14/7 ή διορθώσουν τα λάθη αυτοί δεν θα πληρώσουν παράβολο.
    Έλα όμως που υπάρχουν 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι, δεν ειδοποιήθηκαν καν, αφού οι ειδοποιήσεις εστάλησαν στους προκάτοχους των οχημάτων ή άλλους άσχετους (πχ λόγω λάθος στην πληκτρολόγηση των στοιχείων της πινακίδος τους κλπ).
    Όχι μόνον δεν έχουν λάβει ακόμα την ατομική ειδοποίηση -όπως προβλέπει ο νόμος- αλλά και αν την λάβουν ποτέ, πιθανότατα θα έχει εκπνεύσει η διορία της 14ης Ιουλίου άρα θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο
    Από την άλλη για όσους ασφαλίσουν το όχημά τους από τις 15/7 και μετά, τότε θα απαιτείται παράβολο το οποίο θα αυξάνεται κλιμακωτά
    Σύμφωνα με πληροφορίαες θα τεθούν όρια της τάξης των 100 ευρω για ασφάλιση δικύκλων έως 250 κ.ε. 200 ευρώ για οχήματα απο 250 έως 1.000 κ.ε. ενώ το πρόστιμο των 250 ευρώ θα ισχύει για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.
    Τέλος όσοι έχουν πληρώσει ήδη το παράβολο και είναι γύρω στα 6.000 θα το πάρουν πίσω.
    Το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει περίπου 1.250.000 ευρώ σε όσους έσπευσαν πρώτοι να πληρώσουν το ηλεκτρονικό παράβολο των 250 ευρώ για να μπορέσουν να ασφαλίσουν και να κυκλοφορούν τα οχήματά τους.
    Τέτοιο μπάχαλο δεν ξανάγινε ποτέ και είναι σαφές ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T5lLc1