Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Τελειώνουν" την τρίτη ηλικία - Σαρωτικές περικοπές πάνω στις...περικοπές!

Τελειώνουν" την τρίτη ηλικία - Σαρωτικές περικοπές πάνω στις...περικοπές!

    Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 10:06
    "Τελειώνουν" την τρίτη ηλικία - Σαρωτικές περικοπές πάνω στις...περικοπές!

    Η πρώτη φορά αριστερά στην πολλοστή της μείωση εισοδήματος.

    Τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν ακόμη αλλά και ο "κορμός" του 4ου μνημονίου, κρύβει πολλές φανερές και κρυφές μειώσεις στις συντάξεις χιλιάδων ηλικιωμένων, παρά τις δεσμεύσεις για καμία επίπτωση στον χαμηλοσυνταξιούχο. 
    Ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" αποκαλύπτει σήμερα την κατάργηση πρόωρων συντάξεων πριν από τα 62 προβλέπει διάταξη- βόμβα που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών και επρόκειτο να περάσει μαζί με τα μέτρα του 4ου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στις 18 Μαΐου .
    Επί της ουσίας λέει ότι οι υπάλληλοι θα μπορούν να αποχωρούν με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη, αλλά η σύνταξη δεν θα καταβάλλεται αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ πλήρους και μειωμένης είναι πάνω από 5 έτη.
    Στο «παρά πέντε» της κατάθεσης του νομοσχεδίου, η διάταξη αποφασίστηκε να μη συμπεριληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα και μένει σε «εφεδρεία» μέχρι νεωτέρας.
    Είναι ενδεικτικό πως η διάταξη αυτή δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά υπάρχει το "παραθυράκι" του ιδιωτικού τομέα, καθώς δεν αποκλείεται να ενταχθούν στην εφαρμογή των μέτρων οι μισθωτοί ταμείων όπως το ΙΚΑ, οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες.
    Θυμηθείτε τώρα τι έλεγαν μέχρι πριν μερικές βδομάδες:
                         

    Σχετική Ενημέρωση

    loading...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    http://dlvr.it/T614kb