Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ο Ανδρέας Μαρτίνης στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Βουλή

Ο Ανδρέας Μαρτίνης στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ο Ανδρέας Μαρτίνης στην Εξεταστική της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν επιτέθηκε στους πρώην υπουργούς Αβραμόπουλο, Λοβέρδο και Γεωργιάδη

Σε επανάληψη των όσων ήδη έχει καταγγείλει από τις φυλακές Κορυδαλλού περιορίστηκε το πρώτο μέρος της εξέτασης του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Ο κ. Μαρτίνης επιχείρησε να μεταφέρει κάθε ευθύνη που τον βαραίνει και που τον έχει καταστήσει προφυλακισμένο και να την μεταφέρει σε υπουργούς και κυβερνήσεις του παρελθόντος με «κουτσομπολιά και αστήρικτες καταγγελίες», όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να υιοθετήσει τα λεγόμενα Μαρτίνη αναφέροντας, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του πως «αποκάλυψε μια σειρά μεθοδεύσεων και παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που οδήγησαν στον οικονομικό στραγγαλισμό και το ξεπούλημα του νοσοκομείου».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε για τα δύο ιδρύματα (Ερ. Σταυρός και Ερ. Ντυνάν) των οποίων υπήρξε πρόεδρος επί δεκαετίες πως «ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και μας έριξε μέσα και ο κ. Γεωργιάδης σφράγισε τον λάκκο για να μην ανασυρθούμε».

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν αναφέρθηκε και στην λίστα με τις 17.000 δωρεάν νοσηλείες, λέγοντας ότι η πλειοψηφία αυτών αφορά απόρους. Προσέθεσε ωστόσο ότι υπήρξαν και εκατοντάδες περιπτώσεις που νοσηλεύτηκαν δωρεάν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους.

Αναφορικά με την διαμάχη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, είπε πως ο ίδιος και οι νομικοί του εκπρόσωποι δεν έπρεπε να παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα, προσθέτοντας ωστόσο ότι το έπραξαν, έπειτα από πιέσεις της τότε πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως το αντίτιμο για την μεταβίβαση του νοσοκομείου σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Να σημειωθεί πως ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) κάλεσε τον κ. Μαρτίνη να απαντήσει εάν ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της διαδικασίας του πλειστηριασμού του νοσοκομείου, προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα ως δεδουλευμένα και, όταν ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος έδωσε αρνητική απάντηση, προσκόμισε στην επιτροπή έγγραφο, που αποδεικνύει το αντίθετο.

Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς εμφάνισε δύο ευχαριστήριες επιστολές του κ. Μαρτίνη προς τον κ. Σαμαρά, αλλά και υπουργούς του, για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής Ο καιρός ήδη παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση σε μεγάλο κομμάτι της χώρας 19.04.2024 | 21:32

  Το βράδυ της Παρασκευής «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική καθώς ισχυρή βροχή πλήττει πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Όπως ε...