Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Kαι ξαφνικά Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία μπλοκάρουν την δόση

Kαι ξαφνικά Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία μπλοκάρουν την δόση λόγω δικαστικής δίωξης μελών του ΤΑΙΠΕΔ!

  Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 12:48
  Kαι ξαφνικά Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία μπλοκάρουν την δόση λόγω δικαστικής δίωξης μελών του ΤΑΙΠΕΔ!

  Toυ Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

  Και ξαφνικά εμπλοκή υπάρχει στο θέμα της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Ισπανία, την Ιταλία και η Σλοβακία οι οποίες την μπλοκάρουν λόγω ΤΑΙΠΕΔ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι δύο απο τις τρείς χώρες, η Ισπανία και η Ιταλία σε προηγούμενα Eurogroup είχαν στηρίξει την Ελλάδα.

  Oι τρεις χώρες απειλούν να μπλοκάρουν τη δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα επειδή διώκονται δικαστικά τρία μέλη του ΤΑΙΠΕΔ!
  Δηλαδή παρεμβαίνουν στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητούν να παρακαμφθεί ώστε να τους δοθεί ασυλία από τις αποφάσεις της. Αυτά ούτε σε καθεστώτα της αφρικανικής ηπείρου δεν γίνονται, τουλάχιστον από τον καιρό του ανθρωποφάγου Αμίν Νταντά.
  Την αποκάλυψη έκανε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σε δηλώσεις του σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.
  Ο Ισπανός είπε πως η χώρα του, η Ιταλία και η Σλοβακία ζήτησαν από το Eurogroup να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μέχρι η Αθήνα να δώσει ασυλία σε τρεις αξιωματούχους που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται.
  Σημειώνονται πως οι τρεις που διώκονται στην Ελλάδα είναι από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία.
  «Υπάρχουν τρεις ειδικοί που διώκονται. Αν δεν απαλλαχθούν αμέσως, δεν θα υπάρξει εκταμίευση» είπε ο ντε Γκίντος στους δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας επίσης ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
  Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014.
  Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον Ισπανό πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ισπανικού Δημοσίου, τον ομόλογό του της Ιταλίας και τον Σλοβάκο πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της χώρας του, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

  Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

  «Είμαστε συνεπείς σε αυτό το θέμα» Μανταλένα Παπαδοπούλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Newsroom  ...